Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου. Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΠΡΟΝΟΙΑ




ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ:
ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
+Αρχιμ. Δανιήλ Γούβαλη 

    Κάποτε, λέει μία ιστορία, δυο ταξειδιώτες καθώς πε­ζοπορούσαν κοίταζαν με αγωνία δεξιά και αριστερά μή­πως και συναντήσουν καμμία πηγή. Η δίψα τους είχε σφίξει υπερβολικά. Τέλος συνάντησαν μία κρύα βρύση κάτω από ένα θεόρατο πλάτανο. Εκεί ξαπόστασαν, δρο­σίστηκαν, τσίμπησαν κάτι και ανανεώθηκαν.
Απολαμβάνοντας για λίγο την σκιά, αφού απαλλά­χθηκαν από την πείνα και την δίψα, το έρριξαν στην φι­λοσοφία.
«Κοίταξε, λέει ο ένας, πόσο μεγάλος είναι αυτός ο πλάτανος. Αλλά δες πόσο μικρούς καρπούς έχει. Μου φαίνεται πως δεν τάφτιαξε καλά ο Θεός. Έπρεπε ανάλο­γα με το μέγεθος τού δένδρου νάφτιαχνε και τους καρ­πούς. Έτσι θα υπήρχε αρμονία»!
Μετά από λίγο όμως έτυχε να φυσήξη δυνατός άνε­μος, με αποτέλεσμα ένας καρπός να κοπή από το δένδρο και να τούρθη συστημένος στο κεφάλι!
«Πάρε ένα μάθημα, τού λέει ο άλλος. Μάθε πως ο Θεός τα δημιούργησε πολύ σοφά. Αν τάφτιαχνε όπως νόμιζες εσύ, αν ο καρπός τού πλάτανου ήταν μεγάλος σαν κολοκύθι, τώρα θα ήσουνα νεκρός»!
Υστερα από αυτό ο πρώτος δεν τόλμησε άλλη φορά να κατακρίνη την Δημιουργία.
Πράγματι, αγαπητέ αναγνώστη, αν εξετάσης θα δια­πιστώσης ότι όλα τα πελώρια δένδρα φέρουν μικρούς καρπούς. Δεν πρέπει να το δούμε σαν γεγονός τυχαίο, αλλά σαν έργο της θεϊκής Πρόνοιας.
Αναφέρεται στην Αγία Γραφή ότι μετά την.................
Συνεχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου