Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου. Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά που εξαφανίστηκαν με το παιδί τους από νοσοκομείο της Αγγλίας – Αρνούνταν να επιτρέψουν μετάγγιση



Ένα 5χρονο αγοράκι, η ζωή του οποίου κρέμεται από μία κλωστή, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς που είχαν αναλάβει την περίθαλψη του, εξαφανίστηκε χθες από το νοσοκομείο και οι βρετανικές αρχές σήμαναν συναγερμό.
Ο Άσια Κίνγκ, ο οποίος διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, λείπει από χθες από το Γενικό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον, μετά που οι γονείς του Μπρέτ και Ναγκχέμε, εγκατέλειψαν κρυφά το κρατικό νοσηλευτήριο, μαζί με τον 5χρονο.

Οι γονείς, μαζί με τα έξι αδέλφια του Άσια επιβιβάστηκαν σε ένα πλοίο από τον Πόρτσμουθ στο Χερβούργο και τώρα πιστεύεται ότι βρίσκονται στη Γαλλία.


Η αστυνομία προειδοποίησε σήμερα ότι το παιδί χρειάζεται συνεχή θεραπεία και ιατρική φροντίδα, ενώ φοβούνται ότι η μπαταρία στο σωλήνα τροφοδοσίας του θα εξαντληθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες, κάτι που θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του.

Η οικογένειά του, οι οποία ζει στο Southsea του Πόρτσμουθ, είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά και αρνούνται να προχωρήσουν σε μετάγγιση αίματος για θρησκευτικούς λόγους.

Ο Άσια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο πριν από ένα μήνα όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση.


Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του, παρέμεινε στο νοσοκομείο, όπου οι γονείς του τον επισκέπτονταν καθημερινά, μέχρι χθες, όταν ο πατέρας του ειδοποίησε τις νοσοκόμες ότι θα επισκεπτόταν την καφετέρια στο κτίριο μαζί με το παιδί του, χωρίς όμως να επιστρέψουν ποτέ πίσω. 


Η αστυνομία εξαπέλυσε διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των γονιών του 5χρονου, η ζωή του οποίου διατρέχει, όπως αναφέρουν οι αρχές, σοβαρό κίνδυνο, εάν δεν επιστρέψει άμεσα πίσω στο νοσοκομείο.


Είναι πιθανόν ο 5χρονος να βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα, καθώς παραμένει ακίνητος και δεν μπορεί να επικοινωνήσει προφορικά, μετά την επέμβαση.

O Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής του Πόρτσμουθ, δήλωσε σήμερα: «Ο Άσια, βρίσκεται σε απανηρική καρέκλα και τρέφεται μέσω ενός σωλήνα. Το σύστημα τροφοδοσίας λειτουργεί με μπαταρία, η οποία θα εξαντληθεί σήμερα. Ο χρόνος εξαντλείται για αυτό το μικρό αγόρι. Πρέπει να τον βρούμε επειγόντως». 

Συνέχισε απευθύνοντας έκκληση στην οικογένεια του 5χρονου: «Το μήνυμά μας προς εσάς είναι παρακαλώ πάρτε τον Άσια στο πλησιέστερο νοσοκομείο αμέσως».


«Κατανοούμε ότι είναι μια φοβερή στιγμή για σας, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο Άισια να πάρει την κατάλληλη ιατρική φροντίδα. Παρακαλούμε συνεργαστείτε μαζί μας για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα στο παιδί σας», κατέληξε.

51 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι υπαρχει τετοια αποκλειση του νομου του αίματος στους μτι απο εβραιους. Οι εβραιοι ποτε δεν τρέφονται με κρεας αγνωστης προέλευσης, αλλαντικα, φαστ φουντ και αλλα(μπορεί να ειναι πνικτο η' να μην εχει σφαγει καταλληλα).Θα πει καποιος μτι, πως επιτρεπεται να φας αιμα εν αγνοία σου. Τοτε γιατι δε λεν σε ενα γιατρο, κανε την θεραπεία σου, αλλα μην μας λες τι βαζεις? Γιατι τοσες επιτροπες, γιατι δεν βάζουν επιτροπες και στα σφαγεια. Ωστοσο οι εβραιοι κανουν μετάγγισεις σε περίπτωσεις ζωης και θανατου, οπως δεν τηρουν το σαββατο εν καιρο πολεμου. Το λενε κοσσερ. Εχουν πεθανει 100000 μτι εξαιτίας αυτου του νομου και μαλιστα εν καιρο ειρήνης. Δλδ οι μτι δυιλιζουν το κουνουπι, αλλα καταπινουν την καμηλα?(ενω οι μοναχοι και αλλες φυτοφαγικες αιρεσεις, οπως αντβεντιστες κανουν μη αιμικη διατροφη).Μτι ειναι αντιρρησιες συνείδησεως που δεν ειναι ειρηνηκοι, άνθρωποι που δεν κανουν μετάγγισεις αίματος αλλα τρωνε καθε μερα αιμα, δεν ειναι ειδωλολάτρες αλλα πιστευουν πως ανθρωποι τους μεταβιβάζουν αγιοτητα, δεν ασχολουνται με πολιτικη αλλα γυρναν απο βουλευτή σε βουλευτή για να βρουν δουλεια, δεν ληστευουν τραπεζες αλλα μπορουν να μην ειναι έντιμοι στην δουλεια τους (ιδιαίτερα στο εμποριο, το λενε και αδικο κερδος),δεν πορνευουν αλλα αν καποιος παυει να πιστευει του διαλυουν την οικογενεια(και τον ριχνουν στην μοιχεια που ειναι αμαρτια που επισύρει θανατο στον μωσαικο νομο ενω η πορνεια οχι και οι αποχη απο πορνεια ηταν απαιτηση μονο σε αγιους, οπως τηρουν οι μοναχοι ματθ.19:16-21)

      Διαγραφή
    2. Οι μτι ειναι μια εταιρια διαδυκτιακου μαρκετινγκ, οπως ειναι η herbal life, oriflame.Ολα γίνονται για το χρημα. Ειναι αδερφες θρησκείες με σαιντολογια θρησκεία που προσπαθει μεσω υπνωσης να κανει, και καλα, ηθικους τους οπαδους της. Η μονη διαφορα ειναι πως οι μτι χρησιμοποιουν εμεση υπνωση, ενω οι σαιντολογοι αμεση. Δεν παραγουν καμια ουσιαστικη ηθικη, ολα γινονται για την βιτρινα για να πιασουν και αλλα ατομα στον ιστο. Δεν ειναι θρησκεία, δεν κανουν αγαθοεργιες (προς ορφανα, φτωχους, χηρες). Για πανω απο 50 χρονια κυρηταν πως η μονη λυση για την ανθρωποτητα ειναι ο σιωνισμος. Το εργο που παραγουν ειναι διαλυση οικογενειων, θανατωση ανθρωπων, αρπαγη περιουσιων και πνευματικη χειραγωγηση δια μέσο υποβολων, πλυση εγγεφαλου, υπνωσης και αλλων πνευματιστηκων πραξεων. Ακομη και αν φυγουν απο κει, στο μυαλο τους θα γυρνα το μπουρου, μπουρου των συναθροίσεων. Γι αυτο και δεν μπορούν να φυγουν γιατι ειναι ολοι τους δεμενοι με μαγικα λογια, ενα ειδος εκσυχρονισμενων σατανιστων. Δεν πιστευουν τον Χριστο σαν σωτηρα, αλλα πιστευουν πως μια καστα ανθρωπων θα τους σωσει αντι του Χριστου. Για να ξεφυγει καποιος απο κει μεσα θελει μεγαλη πνευματικη δυναμη και πολυ νηστεια για να αποτινάξει τα δεσμα των δαιμονων

      Διαγραφή
  2. Τους επιτρεπουν να αποφασισουν μονα τους αν θα βαπτιστουν (οταν μεγαλωσουν) αλλα δεν τους επιτρεπουν να αποφασισουν αν θελουν να ζησουν.Η υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο.
    δλδ καποιος ΜτΙ που εχει μεσογειακη αναιμια, πρεπει να κατσει να πεθανει, επειδη οι γιαχβεδες ΑΛΛΑΞΑΝ Κ Α Ι αυτο το ΔΟΓΜΑ... Και εξηγουμαι:
    ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ
    ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΧΗ. Η "μετάγγισις αίματος ανθρώπου εις άνθρωπον, προς πρόληψιν θανάτου" είναι "μικρά τις θυσία υπέρ του πλησίον. Εάν ο Χριστός έθεσε την ψυχήν του - ζωήν του υπέρ του ανθρωπίνου γένους, δεν χρεωστούμε και ημείς μέρος της ενεργείας της ζωής μας, ήτις είναι εις το αίμα μας, να διαθέσωμεν υπέρ του πλησίον μας;"(αγγλική έκδοση της Σκοπιάς, 15 Απρ. 1909).(ΑΡΑ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΖΩΗ)

    ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ. "Η Βίβλος μας λέει να "απέχετε από... αίματος" (των ζώων που θυσιάστηκαν σε ειδωλολατρικούς θεούς)... η αποχή από το αίμα σημαίνει ότι δεν πρέπει να βάλετε καθόλου αίμα στο σώμα σας"(!) ("Μπορείτε να ζείτε...", σελ. 216). "Οι μεταγγίσεις αίματος μπορούν να καταστρέψουν την προσωπικότητα του ατόμου... είναι μετάγγιση χαρακτηριστικών προσωπικότητας"(Σκοπιά, αμερικάνικη έκδοση, 15-5-1962, σελ. 302). "Η ηθική ασθένεια, οι σεξουαλικές διαστροφές, τα συμπλέγματα κατωτερότητας, τα μικροεγκλήματα, εμφανίζονται πολύ συχνά μετά από μεταγγίσεις αίματος"(αμερικάνικη "Σκοπιά", 15-9-1961, σελ. 563-564).(ΑΡΑ, Δ Ε Ν ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ- ΓΙΑΤΙ Ο ΙΕΧΩΒΑ ΘΕΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ!!!)
    ΛΟΙΠΟΝ;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Ηλ. Βιβλίο: "ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ"
    Bρειτε το εδω:
    http://www.scribd.com/.../%CE%95%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%97...

    και εδω:
    http://issuu.com/.../___________________________________

    Το βιβλίο με στοιχεία ΜΕΣΑ απο την ΙΔΙΑ την Οργάνωση ''Σκοπιά'', απο αλλαγές δογμάτων,και απο ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕΙΣ-που έκαναν και κάνουν στην Αγία Γραφή! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ! Κατεβάστε το,προωθήστε το,εκτυπώστε το,διαδώστε το!
    Περιεχόμενα
    1) Πού Είναι οι Νεκροί; Τι Μας Διδάσκει η Αγία Γραφή;
    2) Νέα Εποχή-Νέα Τάξη Πραγμάτων
    3) Η Σχέση Της Σκοπιάς Με Τις Αλλες Θρησκείες
    4) Κυβερνών Σώμα
    5) Eίναι Οι Χριστιανοί...'' Ειδωλολάτρες'';
    6) Η ''Οργάνωση'' Εχει Αλλάξει Ευαγγέλιο ή Δόγματα;
    7) Σε Ποιό Όνομα Βαπτίζεστε;
    8) Ποιοί Είναι Οι ''Αποστάτες'';
    9) Η Δευτέρα Παρουσία Έγινε Το 1914!
    10) Η Μέθοδος Της ''Αποκοπής'' Που Αναφέρεται Μέσα Στη Γραφή;
    11) ''Ωρες-Υπηρεσία Αγρού,Σκαπανείς-Καταγραφή Επιδόσεων'' κτλ...
    12) Το Όνομα ''Ιεχωβά'' Είναι Λάθος!
    13) Μετάγγιση Αίματος:Απαγορεύεται Απο Τη Γραφή;
    14) Οι ''Εκλεκτοί'' Του Αρμαγεδδών''
    15) Γίνονται Σήμερα Θαύματα;
    16) Ποιά Είναι H Βαβυλώνα η Μεγάλη;
    17) Επιτρέπεται Ο Νηπιοβαπτισμός;
    18) Πρέπει Ο Χριστιανός Να Νηστεύει;
    19) Τα Σκάνδαλα Των ''άλλων'' Και οι... ''Καθαροί Μάρτυρες''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ ανώνυμε...ξέρω ότι αυτά σε διδάσκουν..για ψάξε λίγο να δεις πόσοι έχασαν την ζωή τους από αυτή την άρνηση και ψάξε να δεις τα χωρία που σου παρουσιάζουν κατά πόσο στέκουν σαν επιχειρηματα γι' αυτό που υποστηρίζεις..μπορεί να είμαι ανίδεος άνθρωπος επειδή δεν θα άφηνα καμιά οργάνωση να με χωρίσει από το παιδί μου, επειδή θα έδινα και την ζωή μου αν χρειαζόταν...ο Χριστός αγαπητέ θυσιάστηκε και έχυσε το αιμα Του για εμάς, θα δίδασκε πως είναι αμαρτία να δώσεις αίμα για να σώσεις ζωές; Μελέτα και μετά εξαπέλυε κατηγορίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καμιά οργάνωση δεν επιτρέπετε να επιβάλετε και σε κανέναν πόσο μάλλον στην οικογένεια, ο χρισμένος μάλιστα καταδίκασε για αυτό τους φαρισαίους, επειδή αντικατέστησαν το νόμο του θεού με τον δικό τους με το νόμο ΚΟΡΒΑΝ (αφιερωμένο στο θεό) αφιέρωναν τα χωράφια τους στην εκκλησία για να απαλλαγούν από την υποχρέωση ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ δηλαδή να τους προσέχουν μέχρι να πεθάνουν. Όσο για το αίμα κανείς δεν είναι σίγουρος όσο για την ποιότητα του, όσο και για την καθαρότητα του, επειδή δεν είναι δυνατόν τόσο μικρή ποσότητα αίματος να εξεταστή από τόσες πολλές αρρώστιες όπως ΑΙΤΣ, Καρκινικά κύτταρα, ηπατίτιδες πολλών ειδών κτλ. Στο αίμα μόνο τα κλάσματα είναι τα πιο ασφαλή. Αυτά που σας γράφω τα έψαξα μόνος και συνεχίζω να ψάχνω, αν έχετε μια άποψη ουδέτερη ευχαρίστως να την υιοθετήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για να μην γίνει σύγχηση με τον έταιρο Ανώνυμο, εγώ ονομάζομαι Κωνσταντίνος αύτο είναι το βαπτιστικό μου όνομα,

    φίλτατε ανώνυμε να σε παραπέμψω σε ένα χρήσιμο βιντεάκι και όχι μόνο εσένα αλλά και όποιον άλλο συμμετέχει η παρακολουθεί τη συζήτηση και το ώριμο διάλογο
    http://youtu.be/PpHACi3QCXw

    στο βιντεάκι θαύμασα την επιμονή και την εμμονή της μάρτυρας του ιεχωβά να λέει ότι πρώτα θα εφαρμόσει τον νόμο του Θεού και μετά θα εξαντλίσει (όλα τα "παραθυράκια" του Νόμου του Θεού ή ιεχωβά όπως θέλουν να τον ονομάζουν) όλα τα μέσα (που δεν απαγορεύει ο νόμος του Θεού) για την θεραπία του γίου της εαν αυτή είχε (σύμφωνα με τα λόγια της παραδέχετε ότι δεν έχει παιδιά). Αυτή την εμμονή και το πείσμα το θαυμάζω, εάν εγώ το κτήνος της κοινωνίας και το αμαρτωλό καθίκι είχα τέτοια αξιοζήλευτη επιμονή για την εφαρμογή του Αγίου Ευαγγελικού Λόγου της Αγάπης του Κυρίου Ιησού Χριστού τότε έχω την αψευδή εντύπωση ότι θα ήμουν μέτοχος του Ακτίστου Φωτός.

    Αντιλαμβάνομαι ότι ο ιεχωβά δεν είναι και τόσο δυνατός Θεός για να βοηθήσει την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι μάρτυρές του όταν αντιμετωπίζουν διλήματα του είδους: "θάνατος ή μετάγγιση αίματος" όπως το παιδάκι Άσια Κίνγκ της παρούσας δημοσίευσης , διότι ο ίδιος ο ιεχωβά που τους έδωσε τον νόμο με τους περιορισμούς στη ζωή , τους στερεί και την αιώνια ζωή διότι σύμφωνα με την διδασκαλία τους - που ως γνωστόν δημιουργήθηκε τα τελευταία περίπου 100 χρόνια - δεν υπάρχουν ψυχές με τον σωματικό θάνατο πεθαίνουν άπαξ δια παντός.

    Είναι λογικό να αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα και ακόμα πολλά περισότερα εφόσον ο λεγόμενος νόμος του Θεού τους είναι μια σύνθεση αυθαίρετων και φανταστικών σκέψεων με αποτέλεσμα να αλλάζουν κάθε τόσο τον Νόμοτου Θεού και τις θεμελιακές θέσεις και δόγματα του νόμου του ιεχωβά. Να γιατί πραγματικά θαυμάζω τις εμμονές των ιεχωβάδων στη εφαρμογή του Νόμου του Θεού τους , διότι ενώ όλα αυτά που λέει ο νόμος του ιεχωβα οδηγούν τους μάρτυρές του να ρεζιλέυονται τακτικά και ενώ αντιλαβμάνονται ότι δεν τους συμφέρει εν τούτοις επιμένουν στο ρεζίλεμα και τη ζημιά τους .

    Ο θαυμασμός μου για την πρακτική αυτή των Ιεχωβάδων είναι έλεγχος τη δική μου συνειδήσεως. Αλλά ο Θεός των ορθοδόξων - ο οποίος είναι και δικός μου Θεός - δεν είναι δυνάστης είναι Θεός ελευθερίας είναι Θεός Αγάπης είναι Θεός Μακρόθυμος είναι ο Πραγμτικά Φιλάνθρωπος , μου δίνει το Αίμα του και το Σώμα του (με όμορφο τρόπο γεμάτο αγάπη) και με ζωοποιεί, αμαρτάνω και όμως με συγχωρεί και με λαμπρίνει απλά ζητώντας του αυτό, και αυτό αν το κάνει σε μένα μπορεί να το κάνει στο καθένα και στην κάθεμια σε κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτου φυλής και ηλικίας.

    Και μπορεί να τα κάνει αυτά ο Θεός μου και τα κάνει με μια μόνο προϋπόθεση να πιστεύω στο Θείο του Λόγο που αποκάλυψε στους ανθρώπους τον ίδιο του τον ευατό την Αλήθεια. Και η Αλήθεια αυτή είναι ότι ο Χριστός δεν ήταν άγγελος του Θεού, αλλά είναι ο ίδιος ο Θεός ως πρόσωπο του Τριαδικού Θεού και χωρίς να χάσει τίποτα απο τη Θεϊκή του φύση προσέλαβε και την ανθώπινη φύση . Με αποτέλεσμα ως τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος να είναι ουσιατικά Θεάνθρωπος και δίνει με αυτό τον τρόπο την προοπτική στον καθένα και στην κάθεμιά να γίνουμε Θεοί και εμείς τόσο Θεοί όσο ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός μετέχοντας στην παρουσία του Χριστού και ουσιαστικά για να δείξουμε αυτή τη κατάσταση στην θεολογική ορολογία υπάρχει ο όρος Θεοί κατα χάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα συμφωνήσω μαζί σας κ. Κωνσταντίνε...Κι εγώ Ορθόδοξη Χριστιανή είμαι..αυτό που έχω να πω εγώ προς όλους τους μάρτυρες του Ιεχωβά είναι πως δεν υπάρχει Θεός μου και Θεός σου...ένας είναι ο Θεός, ένας είναι ο Κύριος μας και είναι για όλον τον κόσμο...ο Θεός δεν διαλέγει οργανώσεις, δεν διαλέγει ονόματα, δεν έχει ανάγκη να προσωποποιηθεί ανθρώπινα δημιουργήματα...ενανθρωπίστηκε, όχι γιατί το είχε Εκείνος ανάγκη αλλά για να σώσει εμάς τους αχάριστους...Ναι να πιστεύετε στον Θεό, αλλά στον Θεό όλου του κόσμου, στον Θεό που δεν χωρίζει οικογένειες, που δεν αφήνει για ένα δόγμα να πεθάνουν άνθρωποι ενώ θα μπορούσαν να σωθούν...γιατί σε περιπτώσεις όπως αυτή με το παιδί, το αίμα είναι το λιγότερο κακό που μπορεί να του συμβεί...ασ μην γινομαστε προβατα της καθε οργανωσης που τυχαινει να υποστηριζει κατι..μην ξεχνάτε αγαπητοί μάρτυρες ότι μπορεί το αυριανό φως που θα σας φέρει η οργάνωση να είναι πως δεν απαγορεύετε η μετάγγιση του αίματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ ανώνυμε της Σκοπιάς,κατηγορείται συνεχώς τους Ορθόδοξους Για τον νηπιοβαπτισμό που κάνουν λέγοντας οτι απαγορεύεται διότι το παιδί δεν εχει αίσθηση των πραγμάτων και πρέπει να είναι μεγάλο και να κρίνει μόνο του. Εσείς αγαπητέ ανώνυμε της Σκοπιάς όταν ενα παιδί βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και χρειαστεί Μετάγγιση αίματος το ρωτάτε η το αφήνεται να πεθάνει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχως χρησιμοποιείτε σχήματα λόγου σε υποθετικό βαθμό όπως και ο κύριος Τράγκας στο βίντεο. Στην μοναδική περίπτωση που χρειαζεται κάποιος αίμα είναι η περίπτωση σοβαρού ατυχήματος που θα πρεπει να αντικατασταθεί ο όγκος του αίματος και στην ελλαδα είναι σχεδον αδυνατο να γινη μεταγγιση, επειδη δεν υπαρχει ο καταληλος εξοπλισμος, στην προκείμενη περιπτωση όμως υπαρχει η προσθετη δυνατοτητα, να χρησιομοποηθη το αντικαταστατο του αιματος, αφου το εχουμε μαζι μας. Οι Γιατροι δεν επιλεγουν τις σωστότερες θεραπειες για ολους μας, αλλα την πιο συμφερουσα για αυτους όπως είναι οι χημοθεραπειες, και άλλες που οι ποσοστιεαις επιτυχιες είναι κατω από το 5% κτλ.
    Γραψατε: (πρακτική αυτή των Ιεχωβάδων είναι έλεγχος ) αυτό είναι λαθος που κανουν ολες οι δηθεν υπηρετες του θεου. Ο θεος δια μεσου του Περση Βασιλια Κυρου προσέφερε σε όλους τους ανθρώπους την ελευθερία της θρησκευτικής αντίληψης οποία και αν είναι… μαζι μας. Γι αυτό δεν μου επιτρέπετε να κρίνω κανένα, παρά μόνο γενικότερα, πράξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aγαπητέ ανώνυμε της Σκοπιάς, προκειμένου να αποφύγετε την ερώτηση που σας κάναμε θεωρήσατε οτι η ερώτηση μας είναι υποθετική. Η γνωστή τακτική των Μαρτύρων του Ιεχωβά να μην απαντάν όταν βρίσκονται σε δύσκολη θέση.Tώρα τί δουλεία έχει η Μετάγγιση αίματος με της χημοθεραπειες ακόμη δεν μπορώ να το καταλάβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υποθετικό είναι κάτι όταν χρησιμοποιείτε το Μόριο (ΑΝ) πράγμα που σημαίνει δεν είναι γεγονός, και μια που σας γράφω για γεγονότα τι έγινε με τι παιδί των μαρτύρων του ιεχωβά; Το βρήκαν πέθανε; Του γονείς τους πιασαν τους βαλαν στην φυλακή και τα μεσάνυχτα τους έβγαλαν ζητώντας και συγγνώμη, το ανακοίνωσαν και στα ΜΜΕ Για να επανορθώσουν, γιατί; Επειδή πήγαν στην Ισπανία όχι για να κρύψουν το παιδί τους άλλα να πωλήσουν το εκεί σπίτι τους και να εφαρμόσουν στο παιδί τους τη θεραπεία πλουτωνίου!!!! Που είναι μια λύση που στη Ελλάδα όπως έγραψα θα ονειρεύεστε! Ήμουν σίγουρος εκ των προτέρων ότι αυτή η οικογένεια θα είχε δίκιο! Επειδή σε αυτά τα θέματα (υπέρ της ζωης)είναι ενημερωμένοι οι μάρτυρες του Ιεχωβά από την αγία γραφή, παρα πολλά χρόνια. Εδώ η οργάνωση των μαρτύρων του ιεχωβά δεν Βοηθά Καθόλου διότι σε όλη τη υδρόγειο υπάρχουν ποικίλες λύσεις.
    Δυστυχώς οι γονείς που έχουν άγνοια θα έβαζαν αίμα στο παιδί ο κίνδυνος είναι μεγάλος για να πεθάνει με βάση στατιστικά στοιχεία, και μετά αν πέθανε ,θα έλεγαν το αγγελούδι το πήρε ο Θεός! Δηλαδή βγάζουν και το θεό φταίχτη!!
    olivbest@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aγαπητέ ανώνυμε της Σκοπιάς, μάλλον ζείτε εκτός πραγματικότητας, Ότι το παιδί απήχθη μέσα απο το νοσοκομείο από τους ίδιους τους γονείς του διότι πιστεύουν ότι εναντιώνονται στο θέλημα του Ιεχωβά δεν είνα πραγματικό γεγονός ;;; Γραφεις : Επειδή σε αυτά τα θέματα (υπέρ της ζωης)είναι ενημερωμένοι οι μάρτυρες του Ιεχωβά από την αγία γραφή, παρα πολλά χρόνια. Δεν είναι ενημερωμένοι οι μάρτυρες του Ιεχωβά, πλανεμένοι είναι βάζοντας πάνω απ' όλα την διδασκαλία τής Σκοπιάς και αγνοώντας παντελώς τα Ιερά Κείμενα της Γραφής, κρατούν στα χέρια τους την λεγόμενη (ΜΝΚ) και τη προβάλλουν ως δήθεν Αγία Γραφή παραπλανώντας την άγνοια των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η αγία γραφή είναι μια υπάρχουν πολλές μεταφράσεις αλλά δεν αλλαzουν σημαντικά τα νοήματα έμενα προσωπικά δεν μου αρέσει η ΜΝΚ προτρέχω στο αρχαίο κείμενο η Μ. Βάμβα αλλά περισσότερο Μ των εβδομήκοντα, αν η σκοπιά η οπουδήποτε άλλο έντυπο δεν βασιzετε στην αγία γραφή το αγνοώ, έτσι και αλλιώς δεν έχουν καλά αποτελέσματα οι πολλαπλές απόψεις των ανθρώπων. Το βασικό νόημα της άγιας Γραφής μπορεί κάποιος να το κατανόηση στο πάτερ ημών αν το αναλύσει λέξη προς λέξη, και ειλικρίνεια τίποτα άλλο. Την Κυβέρνηση του θεού ως πανάκεια λύση του ανθρωπίνου γένους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ ανώνυμε, γραφετε οτι εσας προσωπικά δεν σας αρέσει η ΜΝΚ και οτι προτρεχετε σε αρχαίο κείμενο, αρα θα έχετε καταλάβει ότι η ΜΝΚ δεν εχει ουδεμία σχέση με το αρχαίο κείμενο, έχουν αλλάξει όλα τα νοήματα σε ότι έχει να κάνει με την Θεότητα του Χριστού.

    Και κάτι τελευταίο, θα παρακαλούσα τους αναγνώστες να να χρησιμοποιούν το μικρό τους όνομα η καποιο ψευδώνυμο για να καταλάβουμε με ποιον μιλάμε και ποιος γράφει. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το ο χριστός είναι θεότητα δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας και καμιά μετάφραση, είναι ο διορισμένος Βασιλιάς της επερχομένης κυβέρνησης του δημιουργού, οι μάρτυρες του Ιεχωβά το διδάσκουν αυτό.:
    Το να αρνείται κάποιος ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός και ο Γιος του Θεού περιλαμβάνει αναπόφευκτα την άρνηση οποιασδήποτε ή και όλων των Γραφικών διδασκαλιών που τον αφορούν—δηλαδή αφορούν την καταγωγή του, τη θέση του στη διευθέτηση του Θεού, το γεγονός ότι εκπληρώθηκαν στο πρόσωπό του οι προφητείες των Εβραϊκών Γραφών για τον υποσχεμένο Μεσσία, τη διακονία του, τις διδασκαλίες και τις προφητείες του—και παράλληλα περιλαμβάνει κάθε εναντίωση προς αυτόν ή οποιαδήποτε απόπειρα αντικατάστασής του ως του διορισμένου από τον Θεό Αρχιερέα και Βασιλιά. Αυτό καθίσταται σαφές και από άλλα εδάφια, τα οποία, ενώ δεν χρησιμοποιούν τον όρο «αντίχριστος», εκφράζουν ουσιαστικά την ίδια σκέψη. Έτσι λοιπόν, ο Ιησούς δήλωσε: «Αυτός που δεν είναι στο πλευρό μου είναι εναντίον μου, και αυτός που δεν μαζεύει μαζί μου σκορπίζει». (Λου 11:23) Το εδάφιο 2 Ιωάννη 7 δείχνει ότι τέτοιου είδους άτομα μπορεί να ενεργούσαν ως απατεώνες, οπότε στον “αντίχριστο” θα συγκαταλέγονταν οι «ψευδόχριστοι» και οι «ψευδοπροφήτες», καθώς και όσοι εκτελούν δυναμικά έργα στο όνομα του Ιησού παρότι ο ίδιος τους χαρακτηρίζει «εργάτες της ανομίας».—Ματ 24:24· 7:15, 22, 23.

    Η Μετάφραση ΜΝΚ είναι μεταφρασμένη από τα αγγλικά στα ελληνικά και για αυτό υπάρχουν κάποιες εκφραστικές διαφορές, βέβαια ήθελαν να το μεταφράσουν από τα αρχαία κείμενα, άλλα κάποιοι όπως και στην εποχή του μεσαίωνα δεν το επέτρεψαν, θεωρώντας τα θεϊκά κείμενα προσωπική τους κληρονομία όπως οι γραμματείς και οι φαρισαίοι στην εποχή του Χριστού.
    Σε όλες τις μεταφράσεις φρόντισαν να λείπει το όνομα του Θεού έκτος του Βαμβα πρώτη έκδοση,(χάρη στον Βαμβα φυσικά) με το Τετραγράμματο: יהוה http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF
    Το υπόμνημα της άγιας γραφής υποστηρίζει μια παγκόσμια κυβέρνηση με βασιλιά επί της γης Ιησούς Χριστός η Λόγος με το προηγούμενο όνομα του διπλά στον πατέρα του, και όποιος δεν θέλει να εκτελεί αυτά που δίδαξε ο Χριστός, είτε τώρα είναι νεκροί ,(επειδή θα αναστηθούν όλοι) είτε ζωντανοί θα απορριφτούν και από τους δυο, όλα αυτά συμφωνούν με αγία γραφή, με την αρχαιολογία και τα γραφόμενα όλων των προφητών και αγίων μέχρι το άγιο Πολύκαρπο 150 μ.χ.
    Με ειλικρίνεια και αγάπη
    Πασχάλης Κ.
    olivbest@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  15. Αγαπητέ Πασχάλη Κ. Η λεγόμενη (ΜΝΚ) δεν έχει ουδεμία σχέση με την Αγία Γραφή είτε αφορά την Παλαιά Διαθήκη είτε την Καινή, η Παλαιά Διαθήκη που χρησιμοποιείται μεταφράστηκε από το εβραϊκό Μασοριτικό κείμενο. Έχουν γίνει αρκετά λάθη στην Μετάφραση εσκεμμένα έτσι ώστε να στηρίξουν Τα Δόγματα της Εταιρία Σκοπιά, π.χ. στο κεφάλαιο τής Γένεσης 1:2. Γράφει : Η δε γη ητο αμορφος και ερημος και σκοτος επι του προσωπου της αβυσσου ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΘΕΟΥ εφερετο επι της επιφανειας των υδατων.

    (ΜΝΚ). Η δε γη ηταν όμορφη και έρημη και υπήρχε σκοτάδι πάνω στην επιφάνεια των υδάτινων βαθών και η ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ περιφερόταν πάνω από την επιφάνεια των νερών.

    Η λέξη ורוח אלוהים που σημαίνει ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΘΕΟΥ μεταφράστηκε εσκεμμένα ως ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

    Για την Καινή Διαθήκη μας γραφετε : είναι μεταφρασμένη από τα αγγλικά στα ελληνικά και για αυτό υπάρχουν κάποιες εκφραστικές διαφορές. Την μετάφραση αγαπητέ Πασχαλη την κανατε από τους Γουέστκοτ και Χορτ, και επειδή τυχαίνει να γνωρίζω και την Αγγλική γλώσσα σας πληροφορώ ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση η (ΜΝΚ) με το Κείμενο τών Γουέστκοτ και Χορτ.

    Γραφετε : Σε όλες τις μεταφράσεις φρόντισαν να λείπει το όνομα του Θεού έκτος του Βαμβα πρώτη έκδοση. Αγαπητέ Πασχάλη η Ορθόδοξη Εκκλησία δέχεται ότι στην Παλαιά Διαθήκη αναφέρεται το όνομα ΓΙΑΧΒΕ αρκετές φορές, στην Καινή Διαθήκη δεν υπάρχει γιατί άραγε; μήπως δεν υπάρχει ουτε ενα αρχαίο χειρόγραφο με το όνομα του Θεού στην Καινή Διαθήκη αρα τζαμπα οι Μαρτυρες του Ιεχωβά εχουν προσθέσει το όνομα του Θεού 237 φορές στην ΜΝΚ ;




    Όσον αφορά για την Θεότητα του Χριστού μας γραφετε : Το ο χριστός είναι θεότητα δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας και καμιά μετάφραση, είναι ο διορισμένος Βασιλιάς της επερχομένης κυβέρνησης του δημιουργού, οι μάρτυρες του Ιεχωβά το διδάσκουν αυτό.

    Αυτό που δεν διδάσκουν οι μάρτυρες του Ιεχωβά αγαπητέ Πασχάλη είναι ότι ο Χριστός είναι αληθινός Θεός και ίσος με τον Πατέρα. Όπως μας λέει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης αυτός είνα ο αληθινός Θεός και ζωή αιωνια.( Α΄Ιωαν. 5:20). Γιατί εάν δεν πιστέψουμε αγαπητέ Πασχάλη οτι ο Χριστός είναι ο Kύριός μας και Θεός μας (Ιωαν.20:28) δεν μπορεί να λεγόμαστε χριστιανοί.

    Αναφέρατε ενα πολύ ωραία εδάφιο( Β΄Ιωαν. 1:7) που λεει : Οτι πολλοι πλάνοι εξηλθον εις τον κόσμον, οι μη ομολογουντες Ιησουν Χριστον ερχόμενον εν σαρκί. ουτός εστιν ο πλάνος και ο αντίχριστος. Εδω αγαπητέ Πασχάλη μας λεει οτι οσοι δεν παραδέχονται τον ερχομό του Ιησού Χριστού με σάρκα δηλαδη ως άνθρωπο ειναι πλάνος και Αντίχριστος.οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πιστεύουν ότι ο ερχομός του Χριστού θα είναι με σάρκα δηλαδη ως άνθρωπο ;;;

    Γραφετε : όλα αυτά συμφωνούν με αγία γραφή, με την αρχαιολογία και τα γραφόμενα όλων των προφητών και αγίων μέχρι το άγιο Πολύκαρπο 150 μ.χ.

    Συμφωνεί με τις αρχαιολογικές πηγές η Εταιρία Σκοπιά, η αρχαιολογία με την Εταιρία Σκοπιά αγαπητέ Πασχάλη ; μήπως μπορείτε να μας πείτε σε ποιο σημείο συμφωνεί η αρχαιολογία με το έτος καταστροφής της Ιερουσαλήμ το 607 που διδάσκει η Εταιρία Σκοπιά ; Επίσης θέλω να μου πείτε συμφωνεί η Εταιρία Σκοπιά με τον άγιο Πολύκαρπο και τον Ιγνάτιο Αντιοχείας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επειδή δεν θέλω να μακρηγορήσω θα προσπαθήσω να απαντήσω στα περισσότερα περιληπτικά. αρχαιολογία και γραφή υπάρχουν παρά πολλές αποδείξεις μπορείτε να τα βρείτε παντού, σε μορφή βιβλίων, βίντεο, μουσεία. Όσο για το 607 π.χ. η αρχαιολογία δεν συμπίπτει και ούτε χρειάζεστε, επειδή το επαλήθευση η ίδια η παγκόσμια Ιστορία.
    ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ “ΕΦΤΑ ΚΑΙΡΩΝ”
    «Εφτά καιροί» = 7 × 360 = 2.520 χρόνια
    Ένας Βιβλικός “καιρός”, ή αλλιώς έτος = 12 × 30 ημέρες = 360. (Αποκ. 11:2, 3· 12:6, 14)
    Στην εκπλήρωση των “εφτά καιρών” η κάθε ημέρα ισοδυναμεί με ένα έτος. (Ιεζ. 4:6· Αριθ. 14:34)
    Αρχές Οκτωβρίου 607 Π.Κ.Χ. ως 31 Δεκεμβρίου 607 Π.Κ.Χ. = 1/4 του έτους
    1 Ιανουαρίου 606 Π.Κ.Χ. ως 31 Δεκεμβρίου 1 Π.Κ.Χ. = 606 χρόνια
    1 Ιανουαρίου 1 Κ.Χ. ως 31 Δεκεμβρίου 1913 = 1.913 χρόνια
    1 Ιανουαρίου 1914 ως αρχές Οκτωβρίου 1914 = 3/4 του έτους
    Σύνολο: 2.520 χρόνια
    Έτσι υπολόγισαν οι σπουδαστές της γραφής τότε με την εσφαλμένη προσδοκία ότι θα έρθει η ήμερα κρίσης του θεού. Και λεω εσφαλμένες και σας παραθέτω τα εξής εδάφια:
    Ματθαιος 24:36 »Σχετικά με εκείνη την ημέρα και την ώρα+ κανείς δεν γνωρίζει, ούτε οι άγγελοι των ουρανών ούτε ο Γιος, παρά μόνο ο Πατέρας. ΜΝΚ
    Πρωτότυπο Κείμενο
    36 Περὶ δὲ τῆς ἡμέρας ἐκείνης καὶ ὥρας οὐδεὶς οἶδεν, οὐδὲ οἱ ἄγγελοι τῶν οὐρανῶν, εἰ μὴ ὁ πατήρ μου μόνος.

    Ἑρμηνεία Ἰωάννου Κολιτσάρα
    36 Ὡς πρὸς δὲ τὴν ἡμέραν ἐκείνην καὶ τὴν ὥραν τῆς δευτέρας παρουσίας καὶ τῆς μεγάλης κρίσεως κανεὶς δὲν γνωρίζει τόποτε, οὔτε οἱ ἄγγελοι τῶν οὐρανῶν, εἰ μὴ μόνον ὁ Πατήρ.
    Ἑρμηνεία Παναγιώτη Τρεμπέλα
    36 Διὰ τὴν ἡμέραν ὁμως ἐκείνην καὶ τὴν ὥραν, ποὺ θὰ λάβῃ χώραν ἡ δευτέρα παρουσία καὶ ἡ κρίσις, κανεὶς δὲν γνωρίζει πότε ἀκριβῶς θὰ εἶναι αὗται, οὔτε ἀκόμη οἱ οὐράνιοι ἄγγελοι, παρὰ μόνος ὁ Πατήρ μου.

    Και τώρα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μερικές συγκρίσεις από διάφορες μεταφράσεις και της μετάφρασης ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
    Εδώ καταλαβαίνουμε πως ίδιος Χριστός (Χρισμένος του Ιεχωβά) δεν Γνώριζε την Μέρα Κρίσης του ΙΕΧΩΒΑ δηλ. Του ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, άρα ήταν εσφαλμένο ίσως να προσδιορίσουν την μέρα του και να μάθουν αυτό που οι άγγελοι και ο Χριστός δεν επέτρεψε να ξέρουν, ποιος ο Ιεχωβά. (εδώ που είναι η αιγυπτιακής προέλευσης τριάδα;)
    Τι έγινε με αυτά που προσδιόρισαν οι σπουδαστές της γραφής; τι έγινε το 1914; και ποιοι ομολογούσαν το όνομα του Χριστού; Νομίζω ότι οι περισσότεροι το γνωρίζουν, όλες οι Θρησκείες ευλογούσαν τους πολέμους, θα περιοριστώ μόνο για την Ελλάδα, και όχι σε όλα 1ος ΠΠ μικρασιατική καταστροφή περίπου 300.000 χιλιάδες Έλληνες έχασαν την ζωή τους,2ος ΠΠ 500.000, εμφύλιος πόλεμος 1.200.000 χιλιάδες.
    Ποιοι ομολογούσαν το χριστό; Και μελετούσαν καθημερινός για αυτόν; Ο Χριστός Ήρθε εν Σαρκί στην εποχή των αποστόλων και τον περίμεναν διαβάζοντας τις γραφές, τις προφητείες που θα ερχόταν, οι το κατάλαβαν ότι θα ερχόταν μετά των Νεφελών δηλ. αόρατα, Ο Ιησούς είχε περιγράψει τα γεγονότα που θα συνέβαιναν στον επανερχομό του.
    Μετα τιμής
    Πασχάλης Κ
    olivbest@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επειδή δεν θέλω να μακρηγορήσω θα προσπαθήσω να απαντήσω στα περισσότερα περιληπτικά. αρχαιολογία και γραφή υπάρχουν παρά πολλές αποδείξεις μπορείτε να τα βρείτε παντού, σε μορφή βιβλίων, βίντεο, μουσεία. Όσο για το 607 π.χ. η αρχαιολογία δεν συμπίπτει και ούτε χρειάζεστε, επειδή το επαλήθευση η ίδια η παγκόσμια Ιστορία.
    ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ “ΕΦΤΑ ΚΑΙΡΩΝ”
    «Εφτά καιροί» = 7 × 360 = 2.520 χρόνια
    Ένας Βιβλικός “καιρός”, ή αλλιώς έτος = 12 × 30 ημέρες = 360. (Αποκ. 11:2, 3· 12:6, 14)
    Στην εκπλήρωση των “εφτά καιρών” η κάθε ημέρα ισοδυναμεί με ένα έτος. (Ιεζ. 4:6· Αριθ. 14:34)
    Αρχές Οκτωβρίου 607 Π.Κ.Χ. ως 31 Δεκεμβρίου 607 Π.Κ.Χ. = 1/4 του έτους
    1 Ιανουαρίου 606 Π.Κ.Χ. ως 31 Δεκεμβρίου 1 Π.Κ.Χ. = 606 χρόνια
    1 Ιανουαρίου 1 Κ.Χ. ως 31 Δεκεμβρίου 1913 = 1.913 χρόνια
    1 Ιανουαρίου 1914 ως αρχές Οκτωβρίου 1914 = 3/4 του έτους
    Σύνολο: 2.520 χρόνια
    Έτσι υπολόγισαν οι σπουδαστές της γραφής τότε με την εσφαλμένη προσδοκία ότι θα έρθει η ήμερα κρίσης του θεού. Και λεω εσφαλμένες και σας παραθέτω τα εξής εδάφια:
    Ματθαιος 24:36 »Σχετικά με εκείνη την ημέρα και την ώρα+ κανείς δεν γνωρίζει, ούτε οι άγγελοι των ουρανών ούτε ο Γιος, παρά μόνο ο Πατέρας. ΜΝΚ
    Πρωτότυπο Κείμενο
    36 Περὶ δὲ τῆς ἡμέρας ἐκείνης καὶ ὥρας οὐδεὶς οἶδεν, οὐδὲ οἱ ἄγγελοι τῶν οὐρανῶν, εἰ μὴ ὁ πατήρ μου μόνος.

    Ἑρμηνεία Ἰωάννου Κολιτσάρα
    36 Ὡς πρὸς δὲ τὴν ἡμέραν ἐκείνην καὶ τὴν ὥραν τῆς δευτέρας παρουσίας καὶ τῆς μεγάλης κρίσεως κανεὶς δὲν γνωρίζει τόποτε, οὔτε οἱ ἄγγελοι τῶν οὐρανῶν, εἰ μὴ μόνον ὁ Πατήρ.
    Ἑρμηνεία Παναγιώτη Τρεμπέλα
    36 Διὰ τὴν ἡμέραν ὁμως ἐκείνην καὶ τὴν ὥραν, ποὺ θὰ λάβῃ χώραν ἡ δευτέρα παρουσία καὶ ἡ κρίσις, κανεὶς δὲν γνωρίζει πότε ἀκριβῶς θὰ εἶναι αὗται, οὔτε ἀκόμη οἱ οὐράνιοι ἄγγελοι, παρὰ μόνος ὁ Πατήρ μου.

    Και τώρα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μερικές συγκρίσεις από διάφορες μεταφράσεις και της μετάφρασης ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
    Εδώ καταλαβαίνουμε πως ίδιος Χριστός (Χρισμένος του Ιεχωβά) δεν Γνώριζε την Μέρα Κρίσης του ΙΕΧΩΒΑ δηλ. Του ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, άρα ήταν εσφαλμένο ίσως να προσδιορίσουν την μέρα του και να μάθουν αυτό που οι άγγελοι και ο Χριστός δεν επέτρεψε να ξέρουν, ποιος ο Ιεχωβά. (εδώ που είναι η αιγυπτιακής προέλευσης τριάδα;)
    Τι έγινε με αυτά που προσδιόρισαν οι σπουδαστές της γραφής; τι έγινε το 1914; και ποιοι ομολογούσαν το όνομα του Χριστού; Νομίζω ότι οι περισσότεροι το γνωρίζουν, όλες οι Θρησκείες ευλογούσαν τους πολέμους, θα περιοριστώ μόνο για την Ελλάδα, και όχι σε όλα 1ος ΠΠ μικρασιατική καταστροφή περίπου 300.000 χιλιάδες Έλληνες έχασαν την ζωή τους,2ος ΠΠ 500.000, εμφύλιος πόλεμος 1.200.000 χιλιάδες.
    Ποιοι ομολογούσαν το χριστό; Και μελετούσαν καθημερινός για αυτόν; Ο Χριστός Ήρθε εν Σαρκί στην εποχή των αποστόλων και τον περίμεναν διαβάζοντας τις γραφές, τις προφητείες που θα ερχόταν, οι το κατάλαβαν ότι θα ερχόταν μετά των Νεφελών δηλ. αόρατα, Ο Ιησούς είχε περιγράψει τα γεγονότα που θα συνέβαιναν στον επανερχομό του.
    Μετα τιμής
    Πασχάλης Κ
    olivbest@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ Πασχάλη Κ, προκειμένου να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα σε ότι έχει να κάνει με το 607 – 1914 κάνατε αρκετά άλματα , μιας και αναφερθήκατε στην Ιστορία αγαπητέ Πασχάλη μπορείτε να μας πείτε ΜΙΑ Ιστορική πηγή που να λέει ότι Καταστροφή της Ιερουσαλήμ έγινε το 607 και όχι το 587 όπως ισχυρίζονται ολοι οι ιστορικοί του κόσμου; Μας κάνατε μια ανάλυση όχι προσωπική σας αλλα κατά το δόγμα της εταιρίας Σκοπιά σε ότι αφορά τον υπολογισμό ΤΩΝ “ΕΦΤΑ ΚΑΙΡΩΝ” Πρώτα αγαπητέ Πασχάλη θα μας «αποδείξετε» Αγιογραφικά πώς βγαίνει το 607 και μετά θα «αποδείξετε» τον υπολογισμό των αφτα καιρων που σας πληροφορώ δεν έχουν ουδεμία σχέση με το όνειρο ναβουχοδονόσορ.

    Περί των εδαφίων που σας παρέπεμψα στο προηγούμενο σχολιο μου δεν βλέπω να σχολιάσατε κάτι .

    Περὶ δὲ τῆς ἡμέρας ἐκείνης καὶ ὥρας οὐδεὶς οἶδεν, οὐδὲ οἱ ἄγγελοι τῶν οὐρανῶν, εἰ μὴ ὁ πατήρ μου μόνος. (Ματθ.24:36). Αφού κανείς δεν γνωρίζει την δεύτερη έλευση του Ιησού Χριστού αγαπητέ Πασχάλη παρὰ μόνος ὁ Πατήρ, πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεται η Εταιρία Σκοπιά ότι η δεύτερη έλευση του Ιησού Χριστού έγινε το 1914 αόρατος και ότι το 1918-1919 διόρισε τον πιστό φρόνιμο δούλο ; Και πως είναι δυνατόν να γνωρίζετε χρόνους η καιρούς από τη στιγμή που ο Χριστός ειπε : ειπεν δε προς αυτούς, Ουχ υμων εστιν γνωναι χρόνους η καιρους ους ο πατηρ εθετο εν τη ιδία εξουσία. (Πραξ. 1:7).

    Ειπε δε προς αυτους δεν ανηκει εις εσας να γνωριζητε τους χρονους η τους καιρους στους οποιους ο Πατηρ εθεσεν εν τη ιδια αυτου εξουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εταιρία Σκοπιά ότι η δεύτερη έλευση του Ιησού Χριστού έγινε το 1914 αόρατος και ότι το 1918-1919 διόρισε τον πιστό φρόνιμο δούλο ; Και πως είναι δυνατόν να γνωρίζετε χρόνους η καιρούς από τη στιγμή που ο Χριστός ειπε : ειπεν δε προς αυτούς, Ουχ υμων εστιν γνωναι χρόνους η καιρους ους ο πατηρ εθετο εν τη ιδία εξουσία. (Πραξ. 1:7).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εταιρία Σκοπιά ότι η δεύτερη έλευση του Ιησού Χριστού έγινε το 1914 αόρατος και ότι το 1918-1919 διόρισε τον πιστό φρόνιμο δούλο ; Και πως είναι δυνατόν να γνωρίζετε χρόνους η καιρούς από τη στιγμή που ο Χριστός ειπε : ειπεν δε προς αυτούς, Ουχ υμων εστιν γνωναι χρόνους η καιρους ους ο πατηρ εθετο εν τη ιδία εξουσία. (Πραξ. 1:7).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ ανώνυμε, κάνατε copy paste ενα μέρος απο το σχολιο μου. Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλετε να μας πείτε, σας παρακαλούμε γίνεται πιο σαφής ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μπορώ να σας απαντήσω οτι θέλετε δεν εχω πρόβλημα, μονο που γράφετε αρκετα και για να τα απαντήσω θα χρειαστώ περισσότερα να γράψω γεμίζοντας σελίδες. Επίσης δεν μπορεί κάποιος να στηριχτεί κάποιος σε ένα εδάφιο, άλλα να είναι σε αρμονία με τα άλλα, ακόμη πιο σημαντικό είναι να αποδεικνύονται με γεγονότα, όπως σας έγραψα για το 1914.
    Αν κάποιοι δημιουργούν Δόγματα όπως έγραψες τότε θα τα βρουν από το θεό ένας ακόλουθος του Χριστού δεν του επιτρέπεται να παίρνει δογματικές αποφάσεις, του επιτρέπεται μόνο να καλλιεργεί την συνείδηση του. Όταν έγιναν νομικές οι θρησκείες δηλ. προσαρμοστήκαν στα κοσμικά δεδομένα που τα περισσότερα έχουν Δαιμονική, ειδωλολατρική προέλευση ο Θεός τους απορρίπτει. Έτσι και τη σκοπιά από 1994 έχουν μείνει στάσιμη.
    Εταιρία Σκοπιά ότι η δεύτερη έλευση του Ιησού Χριστού έγινε το 1914 αόρατος και ότι το 1918-1919 διΈμενα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ποιος το γράφει αρκεί να υποστηρίζετε από γεγονότα, άλλα και γραφικά.
    Γιατί μερικές μεταφράσεις της Γραφής χρησιμοποιούν για τον Ιησού τη λέξη «Θεός» με κεφαλαίο «Θ», ενώ άλλες λένε ότι ήταν «θεός» με μικρό «θ» ή «ένας θεός»;
    Μερικές μεταφράσεις αποδίδουν το εδάφιο Ιωάννης 1:1 ως εξής: «Στην αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν με τον Θεό, και ο Λόγος ήταν Θεός». Κατά λέξη, το πρωτότυπο ελληνικό κείμενο αναφέρει: ᾿Εν ἀρχῇ ἦν ὁ λόγος, καὶ ὁ λόγος ἦν πρὸς τὸν θεόν, καὶ θεὸς ἦν ὁ λόγος. Ο μεταφραστής πρέπει να βάλει κεφαλαία γράμματα σύμφωνα με τις ανάγκες της γλώσσας στην οποία μεταφράζει το κείμενο. Είναι ασφαλώς ορθή η γραφή της λέξης «Θεός» με κεφαλαίο γράμμα στην απόδοση της φράσης τὸν θεόν, εφόσον αυτή πρέπει να προσδιορίζει τον Παντοδύναμο Θεό με τον οποίο ήταν ο Λόγος. Αλλά η χρήση κεφαλαίου γράμματος για τη λέξη θεὸς στη δεύτερη περίπτωση δεν έχει το ίδιο έρεισμα.
    Πρώτα από όλα, πρέπει να σημειωθεί ότι το ίδιο το κείμενο δείχνει πως ο Λόγος ήταν «μαζί με τον Θεό» (πρὸς τὸν θεόν), επομένως δεν θα μπορούσε να είναι ο Θεός, δηλαδή ο Παντοδύναμος Θεός. (Υπόψη επίσης το εδ. 2, το οποίο δεν θα ήταν απαραίτητο αν το εδ. 1 έδειχνε όντως ότι ο Λόγος είναι ο Θεός.) Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό το γεγονός ότι η λέξη θεὸς στη δεύτερη εμφάνισή της μέσα στο εδάφιο δεν έχει το οριστικό άρθρο ὁ. Αναφορικά με αυτό το γεγονός, ο Ερνστ Χένχεν δήλωσε τα εξής σε ένα σχολιολόγιο σχετικά με το Ευαγγέλιο του Ιωάννη (κεφάλαια 1-6): «θεός και ὁ θεός (“θεός, θεϊκός” και “ο Θεός”) δεν ήταν ένα και το αυτό σε τούτη τη συντακτική περίοδο. . . . Στην πραγματικότητα, για τον . . . Ευαγγελιστή, μόνο ο Πατέρας ήταν “Θεός” ([ὁ θεός]· πρβλ. 17:3)· “ο Γιος” ήταν κατώτερος από αυτόν (πρβλ. 14:28) στο Αποκ,21:22 και σε πολλά άλλα παντα γεχωριυει τον πατερα από τον γιο με διαφορετικα ονόματα αλλα είναι και αναγκαια και το μοριο ΚΑΙ Για να προστευθει ουτως ώστε να αποδοθη η μεταξυ τους αρμονια.
    Αποκ 21:22 ΚΑΙ ΝΑΟΝ ΔΕΝ ΕΙΔΟΝ ΕΝ ΑΥΤΗ ΔΙΟΤΙ ΝΑΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ Ο ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΝΙΟΝ
     Ψαλμος 28: 8 Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΥΤΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΙΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΧΡΙΣΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΥ.  Αποκ 5: 12 ΛΕΓΟΝΤΕΣ ΜΕΤΑ ΦΩΝΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΝΙΟΝ ΤΟ ΕΣΦΑΓΜΕΝΟΝ ΝΑ ΛΑΒΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΝ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΝ ΚΑΙ ΤΙΜΗΝ ΚΑΙ ΔΟΞΑΝ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑΝ 
    13 ΚΑΙ ΠΑΝ ΚΤΙΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΤΩ ΟΥΡΑΝΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΝ ΑΥΤΟΙΣ ΗΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΕΛΕΓΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΝΟΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΑΡΝΙΟΝ ΕΣΤΩ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ 
    Ευχαριστώ Πασχάλης






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έξι πράγματαμισεί ο Ιεχωβά· εφτά μάλιστα είναι απεχθή στην ψυχή του: επηρμένα μάτια, ψεύτικηγλώσσα και χέρια που χύνουν αθώο αίμα, καρδιά που μηχανεύεται βλαβερά σχέδια, πόδιαπου βιάζονται να τρέξουν στο κακό, ψευδομάρτυρα που ξεστομίζει ψέματα καιοποιονδήποτε σπέρνει φιλονικίες ανάμεσα σε αδελφούς».—Παροιμίες 6:16‐19.
    16 Ταύτα τα εξ μισεί ο Κύριος, επτά μάλιστα βδελύττεται η ψυχή αυτού•
    17 οφθαλμούς υπερηφάνους, γλώσσαν ψευδή και χείρας εκχεούσας αίμα αθώον, Πρμ 30:13
    18 καρδίαν μηχανευομένην λογισμούς κακούς, πόδας τρέχοντας ταχέως εις το κακοποιείν, Ρωμ 3:15
    19 μάρτυρα ψευδή λαλούντα ψεύδος και τον εμβάλλοντα έριδας μεταξύ αδελφών.
    Παρ. 6,16 ὅτι χαίρει πᾶσιν, οἷς μισεῖ ὁ Θεός, συντρίβεται δὲ δι᾿ ἀκαθαρσίαν ψυχῆς.
    Παρ. 6,16 Διότι αυτός χαίρει δι' όλα εκείνα, τα οποία μισεί ο Θεός. Παραλύει όμως και συντρίβεται εξ αιτίας της αμαρτωλής και ακαθάρτου ψυχής του.
    Παρ. 6,17 ὀφθαλμὸς ὑβριστοῦ, γλῶσσα ἄδικος, χεῖρες ἐκχέουσαι αἷμα δικαίου
    Παρ. 6,17 Αυτός έχει βλέμμα αλαζονικόν, γλώσσαν που εκτοξεύει αδίκους λόγους, χέρια που χύνουν το αίμα του δικαίου•
    Παρ. 6,18 καὶ καρδία τεκταινομένη λογισμοὺς κακοὺς καὶ πόδες ἐπισπεύδοντες κακοποιεῖν.
    Παρ. 6,18 πονηρόν νουν και καρδίαν, που σκέπτονται και σχεδιάζουν το κακόν, πόδια που τρέχουν γρήγορα, δια να διαπράξουν κάθε κακότητα.
    Παρ. 6,19 ἐκκαίει ψεύδη μάρτυς ἄδικος καὶ ἐπιπέμπει κρίσεις ἀνὰ μέσον ἀδελφῶν.
    Παρ. 6,19 Επινοεί και θέτει εις κυκλοφορίαν καυτερά ψεύδη ο ψευδομάρτυς εις τα δικαστήρια και ενσπείρει φιλονεικίας και διχονοίας μεταξύ αδελφών.
    16 Έξι πράγματα μισεί ο Ιεχωβά·+ εφτά μάλιστα είναι απεχθή στην ψυχή του:+17 επηρμένα μάτια,+ ψεύτικη γλώσσα+ και χέρια που χύνουν αθώο αίμα,+ 18 καρδιά που μηχανεύεται βλαβερά σχέδια,+ πόδια που βιάζονται να τρέξουν στο κακό,+19 ψευδομάρτυρα που ξεστομίζει ψέματα+ και οποιονδήποτε σπέρνει φιλονικίες ανάμεσα σε αδελφούς.+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ Πασχάλη, με όλο το θάρρος και με αγάπη Χριστού σας λέω ότι είστε εκτός θέματος, δεν έχω λάβει καμία ουσιαστική απάντηση σε ότι αφορά το 607-1914. Σας είπα να μου δώσετε ΜΙΑ Ιστορική πηγή που να λέει ότι Καταστροφή της Ιερουσαλήμ έγινε το 607 αλλα κυρίως να μας το αποδείξετε Αγιογραφικά και όχι με αερολογίες της εταιρίας Σκοπιά.

    Γράφετε : Αν κάποιοι δημιουργούν Δόγματα όπως έγραψες τότε θα τα βρουν από το θεό ένας ακόλουθος του Χριστού δεν του επιτρέπεται να παίρνει δογματικές αποφάσεις, του επιτρέπεται μόνο να καλλιεργεί την συνείδηση του. Ότι το 1914 είναι βασικό ΔΟΓΜΑ των Μαρτύρων του Ιεχωβά γιατί εάν δεν υπάρχει 607-1914 αρα δεν υπάρχουν ούτε μάρτυρες του ιεχωβά εσείς πως το βλέπετε ;

    Επίσης μας γράφετε : Εταιρία Σκοπιά ότι η δεύτερη έλευση του Ιησού Χριστού έγινε το 1914 αόρατος και ότι το 1918-1919 διΈμενα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ποιος το γράφει αρκεί να υποστηρίζετε από γεγονότα, άλλα και γραφικά. Αγαπητέ Πασχάλη και εμείς αυτό σας ζητάμε, να μας το αποδείξετε γραφικά το 607-1914.

    Όσον αφορά την Θεότητα τού Χριστού μας γράφετε : Μερικές μεταφράσεις αποδίδουν το εδάφιο Ιωάννης 1:1 ως εξής: «Στην αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν με τον Θεό, και ο Λόγος ήταν Θεός». Κατά λέξη, το πρωτότυπο ελληνικό κείμενο αναφέρει: ᾿Εν ἀρχῇ ἦν ὁ λόγος, καὶ ὁ λόγος ἦν πρὸς τὸν θεόν, καὶ θεὸς ἦν ὁ λόγος.
    Αγαπητέ Πασχάλη, βλέπω ότι ψεύδεστε ασύστολα διότι δεν έχετε ανοίξει πότε σας αρχαίο κείμενο, γιατί εάν είχατε ανοίξει θα βλέπατε ότι στα πρωτότυπα δεν υπήρχαν μικρά γράμματα, αλλά όλα ήταν ίδια. Είμαστε σε θέση να σας στείλουμε τους κώδικες από το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον για να σας φύγει κάθε αμφιβολία ότι υπάρχει μεγάλο ( Θ).
    Αυτό που μας λέει Απόστολος Ιωάννης αγαπητέ Πασχάλη είναι : «Αυτός ητο εν αρχή παρά τω Θεώ». Η πιο απλά «Αυτόν είχεν εις την αρχήν ο Θεός μαζί του». Ο Λόγος ητο εξ αρχής, όπως ο Θεος Πατήρ, αχ ρόνως και προαιωνίως γεννηθείς, και ήτο ομου μετά του Θεού Πατρός, διότι είνε πρόσωπον της τάξεως του Θεού Πατρός. Αν ο Λόγος ήτο κτίσμα άγγελος αγαπητέ Πασχάλη δεν θα ήτο «εν αρχή» και δεν θα ήτο «προς τον Θεόν», αλλά «προς τους αγγέλους». Γράφετε : Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό το γεγονός ότι η λέξη θεὸς στη δεύτερη εμφάνισή της μέσα στο εδάφιο δεν έχει το οριστικό άρθρο ὁ. Το ότι δεν υπάρχει οριστικό άρθρο (ο) αυτό τι σημαίνει ότι δεν είναι αληθινός Θεός ; εάν θέλετε τόσο πολύ οριστικό άρθρο που να λέει ότι ο Χριστός είναι (Ο) Θεός πολύ ευχαρίστως να σας παραπέμψουμε στο ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ που μας λέει : Και ο Θωμάς του είπε τότε : « Είσαι ο Κυριος μου και (ο) Θεός μου». (Ιωάν. 20:28).

    Με αγάπη Χριστού : Ιωάννης Πάντιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Είδη σας προσκόμισα γραφικές αποδείξεις για το 1914 όσο και ιστορικές, αυτοί που δημιουργούν δόγματα συνήθως είναι θεωρίες, η ισχυρισμοί, χωρίς αποδείξεις. Πχ δόγμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι οι αποκοπές των μελών τους, χωρίς γραφική βάσει όπως τον ανιψιό του Νορ τον εδίωξαν επειδή συνομίλησε με γεγονότα αρνητικά για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά.
    Δόγμα το [δóγma] Ο48 : 1. θεμελιώδης αρχή που δεν υπόκειται σε έλεγχο ή σε κριτική και που γίνεται υποχρεωτικά δεκτή. α. (θεολ.) οι εξ αποκαλύψεως αλήθειες στις οποίες στηρίζεται η πίστη. || (ειδικότ.) καθένα από τα άρθρα της χριστιανικής διδασκαλίας, όπως διατυπώθηκαν στις οικουμενικές συνόδους: Tο ~ της Aγίας Tριάδος. ||Aνατολικό / δυτικό ~, το σύνολο των δογμάτων της ανατολικής ορθόδοξης ή της δυτικής εκκλησίας και η πίστη σ΄ αυτά: Aνήκει στο ~ των Διαμαρτυρομένων. β. (φιλοσ.) αξίωμα που δεν υπόκειται σε επιστημονικό έλεγχο: Tα δόγματα των Στωικών. γ. (μειωτ.) άποψη, ισχυρισμός του οποίου η ορθότητα και η αλήθεια δεν μπορεί να αποδειχθεί και στον οποίο μένει κάποιος πεισματικά προσηλωμένος. 2α. βασική κατευθυντήρια γραμμή που διατυπώνεται και εξαγγέλλεται από μια πολιτική ή στρατιωτική προσωπικότητα και που εφαρμόζεται από ένα κράτος, κόμμα κτλ.: Tο ~ Tρούμαν, για την οικονομική υποστήριξη ξένων κρατών. Tο ~ Mονρόε. Aμυντικό ~. β.βασική αρχή που ακολουθεί κάποιος στην ατομική του ζωή και την οποία δεν παραβαίνει σε καμιά περίπτωση: Tο έχει ως ~ στη ζωή του, να μη φανατίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το 610 πχ 18 μήνες μετά την πολιορκία της Ιερουσαλήμ. (Βαβυλωνιακό χρονικό Β.Μ. 21901 και επιγραφή της Χαρράν Nabon Η 1,Β).
    Αν θέλετε να υπερασπίζετε τα προσωπικά σας δόγματα συνεχίστε, εγώ δεν μπορώ να σας προσκομίσω μη υπαρκτά γεγονότα και εδάφια.

    Ο Βασιλιάς Σεδεκίας, τον οποίο διόρισαν οι Βαβυλώνιοι, προσπάθησε να αποτινάξει το βαβυλωνιακό ζυγό, και στο ένατο έτος του (609 Π.Κ.Χ.) η Ιερουσαλήμ πολιορκήθηκε και πάλι. (2Βα 24:17‐20· 25:1· 2Χρ 36:11‐14) Μια αιγυπτιακή στρατιωτική δύναμη που στάλθηκε για να ανακουφίσει την Ιερουσαλήμ κατάφερε να απομακρύνει τους πολιορκητές μόνο προσωρινά. (Ιερ 37:5‐10) Όπως είχε προφητεύσει ο Ιεχωβά μέσω του Ιερεμία, οι Βαβυλώνιοι επέστρεψαν και επανέλαβαν την πολιορκία. (Ιερ 34:1, 21, 22· 52:5‐11) Ο Ιερεμίας πέρασε το τελευταίο μέρος της πολιορκίας φυλακισμένος «στην Αυλή της Φρουράς» (Ιερ 32:2· 38:28), η οποία συνδεόταν με «την Κατοικία του Βασιλιά». (Νε 3:25) Τελικά, στο 11ο έτος του Σεδεκία, 18 μήνες μετά την έναρξη της πολιορκίας η οποία επέφερε λιμοκτονία, αρρώστιες και θάνατο, ανοίχτηκε ρήγμα στα τείχη της Ιερουσαλήμ, και η πόλη καταλήφθηκε.—2Βα 25:2‐4· Ιερ 
    Καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τους Βαβυλώνιους
    Όπως γνωρίζουμε από τα ιστορικά ντοκουμέντα, η Ασσυρία καταλύθηκε κατά την εκστρατεία των Μήδων, από τον Οκτώβριο του 610 π.Χ. ως τον Μάρτιο του 609 π.Χ. (Βαβυλωνιακό χρονικό Β.Μ. 21901 και επιγραφή της Χαρράν Nabon Η 1,Β). Το χρονικό αναφέρει πως στο δέκατο έκτο έτος του Ναβοπολασσάρ, στο μήνα Μαρχεσβάν, «οι Ουμάν-Μάντα (οι Μήδοι), που είχαν έρθει για να βοηθήσουν το βασιλιά της Ακκάδ, συνένωσαν τα στρατεύματά τους και βάδισαν κατά της Χαρράν... Ο βασιλιάς της Ακκάδ έφθασε στη Χαρράν και [...] κυρίεψε την πόλη. Αφαίρεσε τα πολλά λάφυρα της πόλης και του ναού.» Η στήλη του Ναβονίδη Η 1, Β παρέχει την ίδια πληροφορία: «Όταν στο δέκατο όγδοο έτος του Ναβοπολασσάρ, βασιλιά της Βαβυλώνας, ο βασιλιάς των θεών Σιν θύμωσε με την πόλη και με το ναό του και ανέβηκε στον ουρανό, η πόλη και ο λαός μέσα σ’ αυτήν αφανίστηκαν.»
    Η Αγία Γραφή μας πληροφορεί, ότι την ίδια εκείνη χρονιά, (609 π.Χ.), σκοτώνεται στον πόλεμο ο βασιλιάς του Ιούδα Ιωσίας στη Μεγιδδώ από τον Φαραώ Νεχαώ, όταν βγαίνει να πολεμήσει μαζί του, κατά την εκστρατεία του τελευταίου στην περιοχή. Τότε, γίνεται βασιλιάς ο 23-χρονος Ιωάχαζ ο γιος του, ο οποίος όμως βασίλεψε μόνο για 3 μήνες, γιατί ο Φαραώ Νεχαώ τον φυλάκισε. Στη θέση του o Φαραώ ορίζει βασιλιά, τον 25-χρονο Ιωακείμ, ο οποίος βασίλεψε για 11 έτη. (Β΄ Βασιλέων 23/κγ΄ 31, 34. Β΄ Χρονικών 34/λδ: 1, 35/λε: 20. 36/λς΄ 1-3,5.).

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%99%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%BC_%CE%B1%CF%80%CF%8C_%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82_%CE%92%CE%B1%CE%B2%CF%85%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82
    Ο ευσεβής βασιλιάς Ιωσίας (639-609 π.Χ.)
    http://www.pemptousia.gr/2014/02/%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%B2%CE%AE%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CE%B9%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-639-609-%CF%80-%CF%87/
    Πολλούς χριστιανούς που συνάντησα και συνομιλησα δεν πιστεουν στην τριαδα, ποσο μαλλον τα παιδια τους, λεξεις κα εδαφια αποδείκνυαν το αντιθετο όπως το: μονογενής, (Ιωα 1:14· 3:16, 18· 1Ιω 4:9)

    μονογενής, μονογενές (μόνος and γένος)
    Μετα τιμής
    Πασχάλης κ E mail: olivbest@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα 70 έτη ΔΟΥΛΕΙΑΣ τού Ιερεμία 25/κε΄ 11,12

    "11. Και πάσα αύτη η γη θέλει είσθαι εις ερήμωσιν και θάμβος. Και τα έθνη ταύτα θέλουσι δουλεύσει τον βασιλέα τής Βαβυλώνος 70 έτη.

    12. Και όταν συμπληρωθώσι τα 70 έτη, θέλω ανταποδώσει επί τον βασιλέα τής Βαβυλώνος και επί το έθνος εκείνο, (λέγει Κύριος), την ανομίαν αυτών, και επί την γην τών Χαλδαίων, και θέλω καταστήσει αυτήν ερήμωσιν αιώνιον".

    Σε αυτό το εδάφιο, παρατηρούμε τα εξής αγαπητέ Πασχάλη.

    α. Τα 70 έτη αναφέρονται ως έτη δουλείας τών γύρω εθνών, και όχι ως έτη ερήμωσης τής Ιερουσαλήμ, όπως υποστηρίζει η Σκοπιά. (Βιβλίο "Ελθέτω" σελ. 188 παρ.2). Αυτό φαίνεται στο συμφραζόμενο, στο εδάφιο 9 τού ιδίου κεφαλαίου: "επί την γην ταύτην, και επί πάντα ταύτα τα έθνη κύκλω". (Σκοπιά 1968 σ.456. "Ελθέτω" σ.23).

    β. Μόλις ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ τα 70 έτη, θα γινόταν ανταπόδοση εναντίον τού "βασιλέα τής Βαβυλώνος". Αυτό δείχνει, ότι τα 70 έτη τελείωσαν το 539 π.Χ., το έτος που και η εταιρία Σκοπιά παραδέχεται ότι έπεσε η Βαβυλώνα. Τότε έγινε η ανταπόδοση στο βασιλιά της.

    Όμως, αντίθετα απ' αυτό το εδάφιο τής Αγίας Γραφής, η Σκοπιά λέει ότι τα 70 έτη τελείωσαν το 537 π.Χ., δηλαδή 2 χρόνια μετά την πτώση τής Βαβυλώνας, όταν εξεδόθει το διάταγμα τού Κύρου. ("Ελθέτω" σ. 188 παρ. 2, και σελ. 189 προ τελευταία παράγραφος). Επίσης, το βιβλιο τής Σκοπιάς " Όλη η Γραφή ...ωφέλιμος" σελ. 127 παράγρ. 21, παραδέχεται ότι πρώτα τελειώνουν τα 70 έτη, και μετά γίνεται η ανταπόδοση!! Από την άλλη όμως, η Σκοπιά 15-12-1979 σ. 23, παραδόξως λέει, ότι η έκφραση: "Βασιλέας τής Βαβυλώνος", εφαρμόστηκε για 2 ακόμα χρόνια, μετά την πτώση τής Βαβυλώνας, και στον Κύρο βασιλιά τής Περσίας(!!!), επειδή ως κατακτητής τής Βαβυλώνας έγινε... βασιλιάς της.

    Έτσι, φαίνεται η εκούσια παραποίηση τής Αγίας Γραφής από την εταιρία Σκοπιά. Πουθενά η Αγία Γραφή δεν επαναλαμβάνει κάτι τέτοιο. Αλλοιώς, θα μπορούσε ο βασιλιάς τής Βαβυλώνας, να αναφέρεται ως βασιλιάς τής Ασσυρίας, μια και τη νίκησε. Αυτό όμως οδηγεί σε παραλογισμό. Άλλωστε, η Αγία Γραφή παντού, ονομάζει τους βασιλείς τής Περσίας ως Πέρσες, και όχι ως Βαβυλώνιους βασιλείς. (Β΄ Χρονικών 36/λς΄ 20).

    Και το ίδιο το εδάφιο που εξετάζουμε όμως, το Ιερεμίας 25/κε΄ 12, δείχνει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι όταν μιλάει για "ανταπόδωση στο βασιλέα τής Βαβυλώνας", εννοεί ακριβώς αυτό που λέει, και όχι αυτό που συμφέρει την εταιρία Σκοπιά. Μιλάει όχι μόνο για ανταπόδωση στο βασιλιά τής Βαβυλώνος, αλλά και για "ανταπόδωση...και επί το έθνος εκείνο, (δηλαδή τους Βαβυλώνιους), και επί την γην τών Χαλδαίων... ερήμωσιν αιώνιον".

    Αυτό που ερημώθηκε λοιπόν ήταν η Βαβυλώνα, και όχι η Περσία. Συνεπώς, η ανταπόδωση δεν αναφέρεται στο βασιλιά τής Περσίας, ο οποίος άλλωστε δεν χρειαζόταν τέτοια κακή ανταπόδωση, μια και έκανε καλό στον τότε λαό τού Θεού, με το διάταγμα επιστροφής τού Ισραήλ! (Δες και Ησαϊας 13/ιγ΄ 19,20,22). Ο Ιερεμίας λοιπόν εδώ, λέει καθαρά ότι τα 70 έτη θα έληγαν με την καταστροφή τής Βαβυλώνας και τού Βασιλιά της, και όχι 2 έτη μετά όπως βολεύει τη Σκοπιά.

    Έτσι έχουμε: Καταστροφή τής Βαβυλώνας το 539 π.Χ., - 70 έτη κυριαρχίας της, = 609 π.Χ. αρχή τών 70 ετών κυριαρχίας της.
    Εφ' όσον λοιπόν αυτά τα 70 χρόνια δεν σχετίζονται με την Ιερουσαλήμ και με την εκθρόνιση τού Σεδεκία, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βρούμε τη χρονολογία ερήμωσής της.

    Ακόμα και αν δεχόμασταν ότι τότε αρχίζουν οι Καιροί τών Εθνών σύμφωνα με τη Σκοπιά, φθάνουμε στο 1912 και όχι στο 1914. (609 π.Χ. + 2520 έτη = 1912 μ.Χ.).

    Γνωρίζουμε όμως, ότι η Ιερουσαλημ καταστραφηκε στο 18ο έτος τού Ναβουχουδονόσορα, (Ιερεμίας 52/νβ΄ 28,29), ενώ η Βαβυλώνα κυριαρχούσε ήδη στο 1ο έτος του (Ιερεμίας 25/κε΄ 1. Β΄ Βασιλέων 24/κδ΄ 1,7).

    ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

    Τα εδάφια Ιερεμίας 25/κε΄ 11,12, μιλάνε για 70 έτη δουλείας τών γύρω εθνών στη Βαβυλώνα, που θα τελείωναν με την πτώση της.



    Δεν μιλάνε για 70 χρόνια Ιουδαϊκής ερήμωσης, που θα τελείωναν 2 έτη μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τα 70 έτη ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ τού Δανιήλ 9/θ΄ 1,2

    "Εν τω πρώτω έτει τού Δαρείου,...εγώ ο Δανιήλ ενόησα εν τοις βιβλίοις τον αριθμόν τών ετών, περί τών οποίων ο λόγος τού Κυρίου έγεινε προς Ιερεμίαν τον προφήτην, ότι ήθελον συμπληρωθεί 70 έτη εις τας ερημώσεις τής Ιερουσαλήμ".

    Εδώ, η Σκοπιά ερμηνεύει ότι η Ιερουσαλήμ θα ήταν έρημη για 70 έτη, σύμφωνα με τον Ιερεμία. (Σκοπιά 1965 σελ. 155. Ελθέτω σελ. 190). Όμως, το εδάφιο αυτό δεν λέει τίποτα τέτοιο. Με προσεκτική ανάλυση, παρατηρούμε τα εξής:

    α. Αναφέρεται στην προφητεία τού Ιερεμία που μόλις εξετάσαμε στα δύο προηγούμενα χωρία, και συνεπώς μιλάει για 70 έτη Βαβυλωνιακής κυριαρχίας, και όχι για 70 έτη Ιουδαϊκής ερήμωσης.

    β. Δεν λέει: "70 έτη εις την ερήμωσιν τής Ιερουσαλήμ", αλλά "εις τας ερημώσεις". (Πληθυντικός). Δεν μιλάει λοιπόν για την μία και τελική ερήμωση τής Ιερουσαλήμ. (Ιερεμίας 52/νβ΄ 28 - 30).

    Μία άλλη μετάφραση, είναι: "εις τα ερείπεια τής Ιερουσαλήμ". Το Ιερεμίας 25/κε΄ 11 που περιέχει αυτούσια αυτή την προφητεία στην οποία αναφέρεται ο Δανιήλ, χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη στον Ενικό: "Και όλη αυτή η γη, πρέπει να καταστεί τόπος ερειπωμένος" (Μετάφραση Νέου Κόσμου στα Αγγλικά).

    Στο Δανιήλ 9/θ΄ 1,2 όμως, το Εβραϊκό κείμενο, χρησιμοποιεί τη λέξη: "λε χορμπάχ", που συχνά σημαίνει: "ερείπεια". Η "Βίβλος τού Ερμηνευτή", τόμος 6 σελ. 495, λέει για τη λέξη "χορμπάχ": "Μια λέξη που συχνά χρησιμοποιείται για να περιγράψει την κατάσταση μιας κατεστραμένης γης από το πέρασμα εχθρικών στρατευμάτων". (Δέστε και συγκρίνετε τη λέξη στο Εβραϊκό, στα εδάφια: Λευϊτικό 26/κς΄ 31,33. Ησαϊας 49/μθ΄ 19. Ιερεμίας 44/μδ΄ 22, Ιεζεκιήλ 36/λς΄ 34. Μαλαχίας 1/α΄ 4).

    Έτσι λοιπόν, αν το εδάφιο σημαίνει "διαδοχικές ερημώσεις", δεν υπάρχει σημείο αρχής υπολογισμού τών 70 ετών, επειδή οι ερημώσεις ήταν τέσσερεις, και άρχισαν από το 605, και κράτησαν ως 587 π.Χ.

    Αν όμως σημαίνει: "τόπος ερημωμένος" ή "ερείπεια", (και προφανώς αυτό εννοεί), τότε το εδάφιο έχει την εξής ερμηνεία: "Θα συμπληρώνονταν 70 έτη στα ερείπεια τής Ιερουσαλήμ". (ή "Ενώ η Ιερουσαλήμ θα ήταν ακόμη ένας ερημωμένος τόπος").

    Για παράδειγμα, αν κάποιος σας πει: "Συμπληρώθηκε η νύχτα ενώ ήμουν σε βαθύ ύπνο", δεν σημαίνει ότι κοιμήθηκε όλη τη νύχτα! Θα μπορούσε να είχε κοιμηθεί και στις 4:00 το πρωί.

    ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

    Και το Δανιήλ 9/θ΄ 2, δεν λέει ότι η Ιερουσαλήμ θα ήταν έρημη σε όλη τη διάρκεια τών 70 ετών, όπως ισχυρίζεται η εταιρία Σκοπιά.

    Θα μπορούσε να ήταν έρημη για μικρότερο διάστημα, αλλά η λήξη τών 70 ετών κυριαρχίας τής Βαβυλώνας, θα την έβρισκε ερειπωμένη.

    Και αυτό το εδάφιο, μιλάει για τα 70 έτη Βαβυλωνιακής κυριαρχίας τού Ιερεμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. To έτος καταστροφής της Ιερουσαλήμ.

    5. Τα 70 έτη ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ τού Ζαχαρία 1/α΄ 7,12

    "...εν τω 2ω έτει τού Δαρείου, έγινε λόγος Κυρίου προς Ζαχαρίαν... και ο άγγελος τού Κυρίου απεκρίθει και είπε: "Κύριε τών δυνάμεων, έως πότε δεν θέλεις σπλαγχνισθεί συ την Ιερουσαλήμ και τας πόλεις τού Ιούδα, κατά τών οποίων ηγανάκτησας τα 70 ταύτα έτη;""

    Και σ' αυτά τα εδάφια, η εταιρία Σκοπιά λέει ότι πρόκειται για τα 70 χρόνια ερήμωσης τής Ιερουσαλήμ. (Ξύπνα 22-9-1972 σ.27).

    Όμως, όχι μόνο δεν μιλάει γι' αυτό, αλλά τα εδάφια αυτά, αποδεικνύουν ότι η Ιερουσαλήμ καταστράφηκε το 587 π.Χ., και πως η Αγία Γραφή συμφωνεί απόλυτα με τους ιστορικούς!

    α. Παρατηρούμε ότι δεν μιλάει για 70 έτη ερήμωσης, αλλά για "70 έτη αγανάκτησης" τού Θεού εναντίον τής Ιερουσαλήμ.

    β. Φαίνεται καθαρά, ότι η οργή αυτή και η αγανάκτηση τού Θεού κατά τής Ιερουσαλήμ είχε ήδη διαρκέσει 70 έτη, ως την ώρα που μιλούσε ο άγγελος, και συνεχιζόταν ως εκείνη τη στιγμή. Αλοιώς η ερώτηση τού αγγέλου ήταν άχρηστη.

    γ. Αν λοιπόν βρούμε πότε ειπώθηκαν τα λόγια τού αγγέλου, μπορούμε να υπολογίσουμε το πότε άρχισε η αγανάκτηση τού Θεού, και κατ' επέκτασιν η καταστροφή τής Ιερουσαλήμ.

    Η εταιρία Σκοπιά, συμφωνεί με τους ιστορικούς, ότι το έτος ενθρόνισης τού Δαρείου, διήρκεσε από το 521 ως 520 π.Χ. ("Όλη η Γραφή...ωφέλιμος" σελ. 169 παράγρ. 3).

    Οι Πέρσες, δεν μετρούσαν το έτος τους ξεκινώντας από τον Ιανουάριο, και γι' αυτό πέφτει ανάμεσα σε δύο δικά μας έτη. Έτσι το έτος ενθρόνισης τού Δαρείου άρχισε ενδιάμεσα στο 521, και τελείωσε ενδιάμεσα στο έτος 520 π.Χ. Οι Πέρσες, αντίθετα από τους Ιουδαίους, μετρούσαν ως 1ο έτος ενός βασιλιά, το επόμενο από το έτος ενθρόνισης. Έτσι, το 1ο έτος τού Δαρείου ήταν το 520/521 π.Χ.

    Σύμφωνα με το εδάφιο 7, αυτά τα λόγια τού αγγέλου, ειπώθηκαν "στον 11ο μήνα, στο 2ο έτος τού Δαρείου", δηλαδή το 519 π.Χ.

    Από το 519 ως το 607 π.Χ., δεν είναι 70 έτη όπως λέει η Σκοπιά, αλλά 88 (!!!)
    Για να βρούμε λοιπόν πότε άρχισαν τα 70 έτη αγανάκτησης, πρέπει να πάμε 70 χρόνια πίσω από το έτος 519 π.Χ., που είπε αυτά τα λόγια ο άγγελος.
    Έτσι, έχουμε:

    519 + 70 = 589 π.Χ. ΑΡΧΗ 70 ΕΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΘΕΟΥ.

    Η Αγία Γραφή μας πληροφορεί, ότι η αγανάκτηση τού Θεού κατά τής Ιερουσαλήμ, άρχισε με τη διετή πολιορκία της από τους Βαβυλώνιους:
    Ιερεμίας 21/κα΄ 2,4 - 7: "...ο βασιλεύς τής Βαβυλώνος ήγειρε πόλεμον καθ' ημών... Ούτω λέγει Κύριος: ...ιδού εγώ στρέφω εις τα οπίσω τα όπλα τού πολέμου τα εν ταις χερσίν υμών, με τα οποία σεις πολεμείτε κατά τού βσιλέως τής Βαβυλώνος και τών Χαλδαίων οίτινες σας πολιορκούσιν έξωθεν τών τειχών... θέλω πολεμήσει εναντίον σας με... θυμόν, και με αγανάκτησιν, και με οργήν μεγάλην. ...θέλω παραδώσει Σεδεκίαν... και τον λαόν, και τους εναπολειφθέντας εν τη πόλει ταύτη... εις χείρας τού Ναβ/ρος βασιλέως τής Βαβυλώνας..."
    Β΄ Βασιλέων 25/κε΄ 1 - 8: "Και εν τω 9ο έτει τής βασιλείας αυτού (τού Σεδεκία)..., ήλθε Ναβ/ορ ο βασιλεύς τής Βαβυλώνος ...και ωκοδόμησαν περιτειχίσματα εναντίον αυτής κύκλω. Και η πόλις επολιορκείτο μέχρι τού 11ου έτους τού βασιλέως Σεδεκίου (Δηλαδή 2 έτη)... και εξεπορθήθει η πόλις..."

    ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

    Η οργή τού Θεού είχε ήδη αρχίσει πριν από την καταστροφή τής Ιερουσαλήμ, και μάλιστα δύο χρόνια ενωρίτερα από την καταστροφή, από τον καιρό τής πολιορκίας της.
    Έχουμε λοιπόν: Αρχή 70 ετών αγανάκτησης: 589 π.Χ. - 2 έτη πολιορκίας = Ερήμωση τής Ιερουσαλήμ το 587 π.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Aγαπητέ Πασχάλη, ας τελειώσει το θέμα για το 607-1914 και μετά μιλάμε για την Αγία Τριάδα που θέλετε τόσο επίμονα.

    Με αγάπη Χριστού : Ιωάννης Πάντιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγαπητέ Κύριε Ιωάννη, έγιναν δυο επιθέσεις εναντίον της Ιερουσαλήμ, την πρώτη πάρθηκαν αιχμάλωτοι, άλλα η Ιερουσαλήμ δεν καταστράφηκε, και κάποιοι έμειναν και καλλιεργούσαν την γη. η προφητεία έλεγε πως, να ξεπληρώσει αυτή η γη τα σάββατά της δηλ. να μείνει ακαλλιέργητη 70 χρόνια αυτό έγινε στη δεύτερη επίθεση που έφυγαν όλοι από την Ιερουσαλήμ και που καταστράφηκε τότε ολοσχερώς.

    ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
    Η χρονολογία 539 Π.Κ.Χ., κατά την οποία ο Κύρος Β΄ κατέκτησε τη Βαβυλώνα, υπολογίζεται με βάση:
    ▪ Αρχαίες ιστορικές πηγές και πινακίδες σφηνοειδούς γραφής: Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης (περ. 80‐20 Π.Κ.Χ.) έγραψε ότι ο Κύρος έγινε βασιλιάς της Περσίας «το πρώτο έτος της πεντηκοστής πέμπτης Ολυμπιάδας». (Βιβλιοθήκη Ιστορική, Βιβλίο Θ΄, 21) Επρόκειτο για το έτος 560 Π.Κ.Χ. Ο ιστορικός Ηρόδοτος (περ. 485‐425 Π.Κ.Χ.) ανέφερε ότι ο Κύρος σκοτώθηκε «αφού είχε βασιλέψει είκοσι εννιά χρόνια», πράγμα που σημαίνει ότι ο θάνατός του επήλθε κατά το 30ό έτος του, το 530 Π.Κ.Χ. (Μούσαι, Βιβλίο Α΄, Κλειώ, 214) Πινακίδες σφηνοειδούς γραφής δείχνουν ότι ο Κύρος κυβερνούσε τη Βαβυλώνα επί εννιά χρόνια προτού πεθάνει. Επομένως, αν υπολογίσουμε εννιά χρόνια πριν από το θάνατό του το 530 Π.Κ.Χ., βρίσκουμε ότι κατέκτησε τη Βαβυλώνα το 539 Π.Κ.Χ.
    Επιβεβαίωση από πινακίδα σφηνοειδούς γραφής: Μια βαβυλωνιακή πήλινη πινακίδα αστρονομικού περιεχομένου (BM 33066) επιβεβαιώνει ότι ο Κύρος πέθανε το 530 Π.Κ.Χ. Αν και αυτή περιέχει κάποια λάθη όσον αφορά τις αστρονομικές θέσεις, περιγράφει δύο σεληνιακές εκλείψεις οι οποίες, όπως αναφέρει, συνέβησαν το έβδομο έτος του Καμβύση Β΄, γιου και διαδόχου του Κύρου. Αυτές ταυτίζονται με τις σεληνιακές εκλείψεις που έγιναν ορατές στη Βαβυλώνα στις 16 Ιουλίου του 523 Π.Κ.Χ. και στις 10 Ιανουαρίου του 522 Π.Κ.Χ., πράγμα που υποδηλώνει ότι το έβδομο έτος του Καμβύση άρχισε την άνοιξη του 523 Π.Κ.Χ. και ότι το πρώτο βασιλικό του έτος ήταν το 529 Π.Κ.Χ. Άρα, το τελευταίο έτος του Κύρου ήταν το 530 Π.Κ.Χ., και το πρώτο έτος που κυβέρνησε τη Βαβυλώνα το 539 Π.Κ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  32. Πότε Άρχισαν τα «Εβδομήντα Χρόνια»;
    Ο θεόπνευστος ιστορικός Έσδρας, που έζησε μετά την εκπλήρωση της προφητείας του Ιερεμία για τα 70 χρόνια, έγραψε σχετικά με τον Βασιλιά Ναβουχοδονόσορα: «Εκείνους δε οι οποίοι διέφυγον το ξίφος μετέφερεν αιχμαλώτους εις την Βαβυλώνα, όπου κατέστησαν δούλοι εις αυτόν και εις τους υιούς αυτού μέχρι της ιδρύσεως του βασιλείου της Περσίας, διά να εκπληρωθούν οι λόγοι του Κυρίου διά στόματος του Ιερεμίου, έως ότου η χώρα εχάρη τα σάββατά της. Όλους τους χρόνους της ερημώσεως εφύλαττε τα σάββατα διά να συμπληρώσει τα εβδομήκοντα έτη».—2 Χρονικών 36:20, 21, ΛΧ. 20 Επιπλέον, όσους απέμειναν από το σπαθί τούς πήρε αιχμάλωτους στη Βαβυλώνα,+και αυτοί έγιναν υπηρέτες δικοί του+ και των γιων του ώσπου άρχισε η διακυβέρνηση από τη βασιλεία της Περσίας·+ 21 προκειμένου να εκπληρωθεί ο λόγος του Ιεχωβά που ειπώθηκε από το στόμα του Ιερεμία,+ ώσπου να ξεπληρώσει αυτή η γη τα σάββατά της.+Όλες τις ημέρες που παρέμεινε ερημωμένη τηρούσε σάββατο, για να συμπληρωθούν εβδομήντα χρόνια.+
    Επομένως, τα 70 χρόνια θα ήταν μια περίοδος κατά την οποία η γη του Ιούδα και η Ιερουσαλήμ θα “χαίρονταν τα σάββατά” τους. Αυτό σήμαινε ότι η γη δεν θα καλλιεργούνταν—δεν θα γινόταν σπορά ούτε θα κλαδεύονταν τα αμπέλια. (Λευιτικό 25:1‐5) Λόγω της ανυπακοής του λαού του Θεού—στις αμαρτίες των οποίων ίσως συγκαταλεγόταν και το ότι δεν είχαν τηρήσει όλα τα σαββατιαία έτη—η τιμωρία ήταν να μείνει η γη τους χέρσα και εγκαταλειμμένη επί 70 χρόνια.—Λευιτικό 26:27, 32‐35, 42, 43.
    Πότε ερημώθηκε και έγινε χέρσα η γη του Ιούδα; Στην ουσία, οι Βαβυλώνιοι υπό τον Ναβουχοδονόσορα επιτέθηκαν στην Ιερουσαλήμ δύο φορές, σε διάστημα κάποιων ετών. Πότε ξεκίνησαν τα 70 χρόνια; Σίγουρα όχι μετά την πρώτη πολιορκία της Ιερουσαλήμ από τον Ναβουχοδονόσορα. Γιατί όχι;
    Παρότι ο Ναβουχοδονόσορ πήρε τότε πολλούς αιχμαλώτους από την Ιερουσαλήμ στη Βαβυλώνα, άφησε και κάποιους κατοίκους στη γη τους. Επίσης, άφησε την ίδια την πόλη ακέραιη.
    Χρόνια ύστερα από αυτή την αρχική εκτόπιση, όσοι είχαν απομείνει στον Ιούδα, “οι ασήμαντοι του λαού”, ζούσαν από τη γη τους. (2 Βασιλέων 24:8‐17) Κατόπιν, όμως, τα πράγματα άλλαξαν ριζικά.
    Οι Ιουδαίοι εξεγέρθηκαν, και λόγω αυτού οι Βαβυλώνιοι επέστρεψαν στην Ιερουσαλήμ. (2 Βασιλέων 24:20· 25:8‐10) Ισοπέδωσαν την πόλη, περιλαμβανομένου και του ιερού ναού της, και πήραν πολλούς κατοίκους της αιχμάλωτους στη Βαβυλώνα. Μέσα σε δύο μήνες, «όλος ο λαός [που είχε απομείνει στη χώρα], μικροί και μεγάλοι, και οι αρχηγοί των στρατευμάτων, ξεσηκώθηκαν κι έφυγαν για την Αίγυπτο, γιατί φοβόντουσαν τους Βαβυλώνιους». (2 Βασιλέων 25:25, 26, ΜΠΚ) Τότε μόνο, τον έβδομο Ιουδαϊκό μήνα εκείνου του έτους, τον Τισρί (Σεπτέμβριο/Οκτώβριο), μπορεί να λεχθεί ότι άρχισε η γη—έρημη και χέρσα πλέον—να χαίρεται τα σάββατά της. Στους Ιουδαίους πρόσφυγες που βρίσκονταν στην Αίγυπτο, ο Θεός είπε μέσω του Ιερεμία: «Εσείς είδατε όλα τα κακά, που έφερα επάνω στην Ιερουσαλήμ, κι επάνω σε όλες τις πόλεις του Ιούδα· και να, αυτές είναι σήμερα έρημες, και δεν υπάρχει κάποιος να κατοικεί σ’ αυτές». (Ιερεμίας 44:1, 2, ΦΙΛ) Άρα, το συγκεκριμένο γεγονός αποτέλεσε προφανώς την έναρξη των 70 ετών. Και ποιο έτος συνέβη αυτό; Για να απαντήσουμε, πρέπει να δούμε πότε τελείωσε εκείνη η περίοδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πότε Τελείωσαν τα «Εβδομήντα Χρόνια»;
    Ο προφήτης Δανιήλ, που ζούσε όταν “ιδρύθηκε το βασίλειο της Περσίας”, βρισκόταν στη Βαβυλώνα και υπολόγισε πότε θα τελείωναν τα 70 χρόνια. Έγραψε: «Εγώ ο Δανιήλ συμβουλεύτηκα τα ιερά βιβλία· κατάλαβα, λοιπόν, τη σημασία αυτού που ο Κύριος είχε πει στον προφήτη Ιερεμία, ότι δηλαδή η Ιερουσαλήμ θα πρέπει να παραμείνει ερειπωμένη για εβδομήντα χρόνια».—Δανιήλ 9:1, 2, ΜΠΚ.
    Ο Έσδρας έκανε σκέψεις γύρω από τις προφητείες του Ιερεμία και συνέδεσε το τέλος “των εβδομήντα ετών” με τον καιρό κατά τον οποίο “ο Κύριος διήγειρε το πνεύμα του Κύρου, βασιλιά της Περσίας, ώστε αυτός εξέδωσε προκήρυξη”. (2 Χρονικών 36:21, 22,ΛΧ) Πότε απελευθερώθηκαν οι Ιουδαίοι; Το διάταγμα που τερμάτιζε την εξορία τους εκδόθηκε το «πρώτο έτος του Κύρου, του βασιλιά της Περσίας». Έτσι λοιπόν, το φθινόπωρο του 537 Π.Κ.Χ., οι Ιουδαίοι είχαν επιστρέψει στην Ιερουσαλήμ για να αποκαταστήσουν την αληθινή λατρεία.—Έσδρας 1:1‐5· 2:1· 3:1‐5.
    Άρα, σύμφωνα με τη Βιβλική χρονολόγηση, τα 70 χρόνια ήταν κυριολεκτική περίοδος χρόνου που τελείωσε το 537 Π.Κ.Χ. Μετρώντας 70 χρόνια προς τα πίσω, βρίσκουμε ότι αυτή η περίοδος άρχισε το 607 Π.Κ.Χ.
    Αλλά αν τα στοιχεία από τις θεόπνευστες Γραφές υποδεικνύουν ξεκάθαρα το 607 Π.Κ.Χ.ως το έτος καταστροφής της Ιερουσαλήμ, γιατί πολλοί ειδήμονες υποστηρίζουν τη χρονολογία 587 Π.Κ.Χ.; Αυτοί βασίζονται σε δύο πηγές πληροφοριών—στα συγγράμματα κλασικών ιστορικών και στον Κανόνα του Πτολεμαίου. Είναι αυτές οι πηγές πιο αξιόπιστες από τις Γραφές;
    Ανακεφαλαιώνοντας: Η Γραφή δηλώνει ξεκάθαρα ότι υπήρξε μια εξορία 70 ετών. Βάσιμα στοιχεία δείχνουν—και οι περισσότεροι λόγιοι συμφωνούν—ότι οι Ιουδαίοι εξόριστοι επαναπατρίστηκαν το 537 Π.Κ.Χ. Μετρώντας προς τα πίσω από εκείνο το έτος, βρίσκουμε ότι η καταστροφή της Ιερουσαλήμ συνέβη το 607 Π.Κ.Χ. Παρότι οι κλασικοί ιστορικοί και ο Κανόνας του Πτολεμαίου διαφωνούν με αυτό το έτος, η ακρίβεια των συγγραμμάτων τους αμφισβητείται δικαιολογημένα. Στην ουσία, αυτά τα δύο αποδεικτικά στοιχεία δεν επαρκούν για να ανατρέψουν τη Βιβλική χρονολόγηση.

    Υπάρχουν και άλλα στοιχεία ιστορικά που για να σας τα παραβάλω θα χρειαστούν πολλές σελίδες. Για αυτά που γράφουμε νομίζω λίγοι να έχουν ενδιαφέρον, μάλλον θα τους φέρνει σύγχυση, και όχι ποιος έχει δίκιο. Ο θεός της Γραφής ηγείτο τις προφητείες οι οποίες εκπληρώνονται τέλεια.
    όσο για την τριάδα δεν με ενδιαφέρει, εσείς γράψατε πιο πάνω, και με την ευκαιρία σας απαντώ ανάμεσα.
    Μετά τιμής
    Πασχάλης Κ olivbest@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αγαπητέ Πασχάλη

    Το να αρχίσεις να μάς κάνεις cope-paste τα άρθρα τής Σκοπιάς, όπως έκανες τώρα αντιγράφοντας όλο το άρθρο τής 01.10.2011, σελ.27-31 θεωρούμε ότι είναι ανώφελο, διότι δεν σκέφτεσαι ΕΣΥ για να απαντήσεις, αλλά έβαλες την ΣΚΟΠΙΑ στη θέση την δική σου. Θα μπορούσαμε να ανατρέψουμε ΟΛΗ την επιχειρηματολογία ΟΛΟΥ τού συγκεκριμένου άρθρου, αλλά ΕΣΕΝΑ δεν θα σε οφελούσε σε κάτι εάν δεν μπορείς να καταλάβεις σε τι ακριβώς εντοπίζεται η ΑΠΑΤΗ τής Σκοπιάς όσον αφορά το 607 π.Χ..

    Για να σε βοηθήσουμε λοιπόν να καταλάβεις σε τί ακριβώς συνίσταται το ψέμα τής Οργανώσεως όσον αφορά το 607 π.Χ. σκεφτήκαμε να σού θέσουμε τρεις ερωτήσεις για τις οποίες πιστεύουμε ότι θα δυσκολευτείς πολύ να βρεις έτοιμες απαντήσεις από τον «δούλο» ώστε να τις κάνεις και αυτές cope-paste! Οπότε ή θα σκεφτείς ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ για να τις απαντήσεις ή εάν δεν γνωρίζεις (κι εφόσον είσαι ειλικρινής εκζητητής τής αλήθειας) θα ρωτήσεις εμάς για τις απαντήσεις.

    Σού απευθύνουμε δε θερμή παράκληση οι τυχόν απαντήσεις σου να περιορισθούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ εις τις ερωτήσεις που ακολουθούν και όχι να είναι άλλα αντί άλλων. Επιθυμούμε δηλαδή να μάς απαντήσεις ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ερωτήσεις και όχι οι απαντήσεις σου να είναι για οποιοδήποτε άλλο θέμα.

    1) Εις τον Ιερ. 25:12 (κατά το Εβραϊκό κείμενο) διαβάζουμε τα εξής: «Και όταν συμπληρωθώσι τα εβδομήκοντα έτη, θέλω ανταποδώσει επί τον βασιλέα τής Βαβυλώνος, και επί το έθνος εκείνο, λέγει Κύριος, την ανομίαν αυτών, και επί την γην τών Χαλδαίων, και θέλω καταστήσει αυτήν ερήμωσιν αιώνιον». Το ανωτέρω δηλαδή χωρίο λέγει, ότι όταν συμπληρωθούν τα εβδομήντα έτη θα τιμωρήσει ο Θεός τον βασιλέα τής Βαβυλώνος. Εφόσον αυτό έγινε κατά το 539 π.Χ. που έπεσε η Βαβυλώνα εις τον Κύρο τον Πέρση (όπως Η ΙΔΙΑ η Σκοπιά αποδέχεται και διδάσκει), γιατί τότε η Σκοπιά δεν δέχεται ότι το 539 π.Χ. έληξαν τα 70 έτη, αλλά διδάσκει ότι έληξαν δύο ολόκληρα έτη μετά, δηλαδή το 537 π.Χ.;

    Η αυθεντία τής Σκοπιάς, αγαπητέ Πασχάλη, είναι μεγαλύτερη από αυτήν τού ιερού κειμένου τής Γραφής ώστε να διδάσκει διαφορετικά από αυτό; Μήπως το χωρίο αυτό καταρρίπτει το ψεύδος της περί ΔΗΘΕΝ καταστροφής τής Ιερουσαλήμ το 607 π.Χ. συμπαρασύροντας και το 1914 ως το ΔΗΘΕΝ έτος τής Β΄ Παρουσίας τού Χριστού και τού τέλους τών ‘καιρών τών εθνών’;

    2)
    Εις το ίδιο βιβλίο επίσης, αλλά εις το Ιερ. 29:10 αυτή τη φορά, και για το ίδιο θέμα, διαβάζουμε επίσης τα εξής: «Διότι ούτω λέγει Κύριος• Ότι αφού πληρωθώσιν εβδομήκοντα έτη εν Βαβυλώνι, θέλω επισκεφθή υμάς, και θέλω εκτελέσει προς υμάς τον λόγον μου τον αγαθόν, να επαναφέρω υμάς εις τον τόπον τούτον». Το ανωτέρω δηλαδή χωρίο λέγει, ότι αφού συμπληρωθούν εβδομήντα έτη αιχμαλωσίας εις την Βαβυλώνα ΤΟΤΕ ο Θεός θα επισκεφθεί τούς Ιουδαίους αιχμαλώτους και θα τούς επαναφέρει εις την πατρίδα τους. Άρα, συμφώνως προς την ρήση τού ιδίου τού Θεού, η συμπλήρωση τών εβδομήντα ετών τής αιχμαλωσίας πού ευρίσκει τούς Εβραίους, εις την πατρίδα τους την Ιερουσαλήμ ή εις την εξορία τής Βαβυλώνος; Συμφώνως προς το ανωτέρω χωρίο τούς ευρίσκει εις την Βαβυλώνα.

    Γιατί λοιπόν, αγαπητέ Πασχάλη, εφόσον το θεόπνευστο κείμενο μάς λέγει ότι τα εβδομήντα έτη τής αιχμαλωσίας τών Ιουδαίων συμπληρώνονται εις την Βαβυλώνα η Σκοπιά διδάσκει ότι συμπληρώνονται εις την Ιερουσαλήμ;

    Η αυθεντία τής Σκοπιάς είναι μεγαλύτερη από αυτήν τού ιερού κειμένου τής Γραφής ώστε να διδάσκει διαφορετικά από αυτό; Μήπως το χωρίο αυτό καταρρίπτει το ψεύδος της περί ΔΗΘΕΝ καταστροφής τής Ιερουσαλήμ το 607 π.Χ. συμπαρασύροντας και το 1914 ως το ΔΗΘΕΝ έτος τής Β΄ Παρουσίας τού Χριστού και τού τέλους τών ‘καιρών τών εθνών’;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε εσύ κάνεις copy-paste τα άρθρα της ΟΟΔΕ που είναι υπέρ της Εξέλιξης(exeldim) και μετά λές ότι άλλοι το κάνουν?

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε ανωνυμε,η συγκεκριμένη μελετη υπαρχει και εδω στο δικο μας blog με τιτλο ΠΟΤΕ ΕΡΗΜΩΘΗΚΕ Η ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 607 Η 587 Π.Χ.;To θεμα δεν ειναι αν καποιος κανει copy-paste,το θεμα ειναι αν αυτος που κανει ξερει και να το αποδειξει και ο ιδιος μεσα απο την Γραφη, και ο συγκεκριμένος εχεις αγνοια επι του θεματος. Και οχι μονο αυτος αλλα σχεδον ολοι οι Μαρτυρες του Ιεχωβα. Γι αυτο αλλωστε προσκαλούμε-προκαλουμε, οποιοnδηποτε να μας αποδειξει οτι η καταστροφή της Ιερουσαλημ δεν εγινε το 587, αλλα το 607.

      Διαγραφή
  35. 3) «(Ναβουχοδονόσορ) [ακκαδικής προέλευσης· σημαίνει «Ω! Νεβώ, Προστάτευε τον Κληρονόμο!»]. Ο δεύτερος ηγεμόνας της Νεοβαβυλωνιακής Αυτοκρατορίας, γιος του Ναβοπολασσάρ και πατέρας του Αβίλ-Μαρντούκ (Εβίλ-μερωδάχ), ο οποίος τον διαδέχθηκε στο θρόνο. Ο Ναβουχοδονόσορ βασίλεψε 43 χρόνια...» (Ενόραση, τόμ.2, σελ.414)

    «Αφού ο Ναβουχοδονόσορ κυβέρνησε 43 έτη (624-581 π.Χ.), αυτό είναι λογικό συμπέρασμα.» (Σκοπιά, 01.11.1986, σελ.5)

    «Evil-merodach reigned two years and was murdered by his brother-in-law Neriglissar, who reigned for four years, which time he spent mainly in building operations. His underage son Labashi-Marduk, a vicious boy, succeeded him, and was assassinated within nine months.» (Σκοπιά, 01.01.1965, σελ.29, Αγγλική Έκδοση)

    Τα ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ μήκη βασιλειών για τούς ΙΔΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ βασιλείς αναφέρονται και εις τις εξής παραπομπές τής Σκοπιάς:

    «After reigning but two years King Evil-merodach was murdered by his brother-in-law Neriglissar. According to the inscriptions that have been found, this usurper of the throne spent most of the time in building operations and reigned four years. When he died, his son Labashi-Marduk, though not yet if age, succeeded him. He was a vicious boy, and within nine months he had his throat cut by an assassin.» (Babylon the great has fallen, έκδ.1963, σελ.184)

    «(Ναβονίδης) [βαβυλωνιακής προέλευσης· σημαίνει «Ο Νεβώ [θεός των Βαβυλωνίων] Είναι Εξυψωμένος»]. Ο τελευταίος ανώτατος μονάρχης της Βαβυλωνιακής Αυτοκρατορίας και πατέρας του Βαλτάσαρ. Βάσει ορισμένων κειμένων σφηνοειδούς γραφής πιστεύεται ότι κυβέρνησε περίπου 17 χρόνια...» (Ενόραση, τόμ.2, σελ.411)

    Συμφώνως λοιπόν προς ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΕΙΜΕΝΑ τής Εταιρίας Σκοπιάς, αγαπητέ Πασχάλη, έχουμε τα εξής μήκη βασιλειών τών Νεο-Βαβυλωνίων βασιλέων:

    Ναβουχοδονόσορ = 43

    Evil-merodach = 2

    Neriglissar = 4

    Labashi-Marduk = 9 μήνες

    Ναβονίδης = 17

    Έχουμε λοιπόν και λέμε: 43 + 2 + 4 + 9 μ. +17 = 66 έτη + 9 μήνες

    Η Βαβυλώνα κατελήφθη υπό τού Κύρου το 539 π.Χ. (Ημερομηνία αποδεκτή ΚΑΙ από την Εταιρία Σκοπιά). Εάν τώρα προσθέσουμε τα 66 έτη (και τούς 9 μήνες) εις το 539 π.Χ., ευρίσκουμε το πρώτο έτος ενάρξεως τής βασιλείας τού Ναβουχοδονόσορος!

    539 + 66 = 605 π.Χ (και 9 μήνες)

    Ως γνωστόν η Ιερουσαλήμ κατεστράφη–κατακτήθη υπό τού Ναβουχοδονόσορος εις το 18ον έτος τής βασιλείας του ή 19ον εάν ληφθή υπ’ όψιν και το έτος ενθρονίσεώς του [Δ΄ ΒΑΣ. (Β΄ ΒΑΣ. Εβρ.) ΚΕ:8]. Εάν τώρα αφαιρέσουμε από το 605 (και 9 μήνες) 18 έτη, ευρίσκουμε με ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ το έτος καταστροφής τής Ιερουσαλήμ!
    605 – 18 = 587 π.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εις το σημείο αυτό, αγαπητέ Πασχάλη, εγείρεται ένα ερώτημα (το τρίτο δηλαδή κατά σειρά) εις το οποίο οφείλεις να δώσεις ικανοποιητικότατη απάντηση, όχι μόνον εις τον εαυτόν σου και τον υποφαινόμενον, αλλά και εις όλους όσους παρακολουθούν τον διάλογόν μας:

    Εφόσον η Σκοπιά ισχυρίζεται, ότι οι Πτολεμαίος και Βηρωσσός έχουν λάθος εις τα μήκη βασιλειών των [ειδικά τον πρώτο τον έχει ‘στολίσει’ κανονικά ως ΑΠΑΤΕΩΝΑ (Σκοπιά, 15.04.1978, σελ.11)], κι ότι ΑΠΑΝΤΕΣ οι κοσμικοί ιστορικοί έχουν κάνει επίσης λάθος εις το ακριβές έτος καταστροφής τής Ιερουσαλήμ, κι ότι αυτό δεν είναι το 587 π.Χ. αλλά το 607 π.Χ., γιατί εις ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ, ο ‘δούλος’ συμφωνεί τελικώς ΚΑΙ με τον Πτολεμαίο ΚΑΙ με τον Βηρωσσό αλλά ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ, εφόσον υποδεικνύει ως το 18ον έτος τού Ναβουχοδονόσορος το 587 π.Χ., άρα και το πραγματικό ταυτοχρόνως έτος τής καταστροφής τής Ιερουσαλήμ;;;

    Τελικά ΠΟΥ λέγει την αλήθεια και ΠΟΥ ψεύδεται η Σκοπιά;;;

    Τελικά, αγαπητέ Πασχάλη, ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ;

    Τελικά, ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ποιος είναι, ο Πτολεμαίος ή η Σκοπιά που τελικώς ΣΥΜΦΩΝΕΙ με αυτόν που κατηγορεί ως απατεώνα;;;

    Τελικά, αγαπητέ Πασχάλη, όταν ισχυριζόμαστε ότι υπάρχει μία αριστοτεχνικώς καλοστημένη παγίδα από το Μπρούκλιν έχουμε δίκιο ή άδικο;;;

    Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά ώστε να μην παρεξηγηθούμε:

    Σού απευθύνουμε θερμή παράκληση οι τυχόν απαντήσεις σου να περιορισθούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ εις τις ερωτήσεις που προηγήθησαν και όχι να είναι άλλα αντί άλλων.

    Επιθυμούμε δηλαδή να μάς απαντήσεις ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ανωτέρω ερωτήσεις και όχι οι απαντήσεις σου να είναι για οποιοδήποτε άλλο θέμα.

    Με αγάπη Χριστού

    Ιωάννης Πάντιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Με συγχωρείτε που άργησα να σας απαντήσω, άλλα ήμουν πολύ απασχολημένος.
    Το 1914 ποιος προφήτεψε ότι θα γίνει ο 1ος παγκόσμιος πόλεμος; Οι Μ. Ιεχωβά η ο Θεός ;
    Αφού η αρχαιολογία δεν συμφωνεί το 1914 πως το βρήκαν οι Ιεχωβά τυχαία; Η μέσω του αγίου πνεύματος; Εγώ πιστεύω στην αγία γραφή που λέει : 2 ΤΙΜΟΘ.3: 16 ΟΛΗ Η ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΝ ΠΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΝ ΠΡΟΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΙΝ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
    17 ΔΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΠΑΝ ΕΡΓΟ ΑΓΑΘΟ.
    Εγώ έμαθα να πιστεύω σε αυτούς που λένε την αλήθεια 999 φορές και περιμένω και ότι η 1000στη θα είναι αλήθεια.
    Όσο για το αν είμαι συγκεκριμένος είμαι, εσείς μερικά από αυτά που γράφω δεν τα καταλαβαίνετε αν δεν κατανοείτε κάτι να μου το υπογραμμίσετε ξανά, αν θυμάστε ξεκινήσαμε το μόνο θέμα που αναγράφετε πάνω και με φωτογραφίες θεωρώντας ότι αν δεν Βάλη κάποιος αίμα διαπράττει δολοφονία, και πάνω σε αυτό σας απάντησα συγκεκριμένα, ότι στις περισσούς περιπτώσεις ισχύει το αντίθετο.
    Παραπάνω σας έγραψα ότι ο Θεός μεταξύ των άλλων μισεί την συκοφαντία, πως εσείς κάνετε μισητές ενέργειες και φιλοδοξείτε να έχετε και την εύνοια του Θεού; Όπως αυτή η σελίδα; Το ξέρετε σίγουρα ότι αυτό που κάνετε είναι παράνομο, και από το Θεό και από το κράτος το όποιο είναι υπό του Θεού (τεταγμένο) ΡΩΜ.13:ΠΑΣΑ ΨΥΧΗ ΑΣ ΥΠΟΤΑΣΣΗΤΑΙ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΜΗ ΑΠΟ ΘΕΟΥ ΑΙ ΔΕ ΟΥΣΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΑΓΜΕΝΑΙ .
    Δεν θα ήθελα να γράψω περισσότερα γιατί αν θελήσω να γράψω εναντίον τω (νομίμων θρησκειών, νομίζω δεν θα τελειώσω ποτέ.
    Σας ευχαριστώ
    Πασχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  38. Αγαπητέ Πασχάλη
    Σας ευχαριστούμε που μετά από καιρό μας γράψετε κάποιο μηνύματα. Αλλα τσάμπα μπήκατε στον κόπο γιατί δεν απαντάτε σε αυτά που σας ρωτήσαμε, και για άλλη μια φορά είστε εκτός θέματος.
    Σας απευθύναμε θερμή παράκληση οι τυχόν απαντήσεις σου να περιορισθούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ εις τις ερωτήσεις που προηγήθησαν και όχι να είναι άλλα αντί άλλων. Το να μάς κάνεις cope-paste τα άρθρα τής Σκοπιάς, όπως έκανες στο προηγούµενο µήνυµα σου αντιγράφοντας όλο το άρθρο τής 01.10.2011, σελ.27-31 θεωρούμε ότι είναι ανώφελο. Σας είπαμε ότι Θα μπορούσαμε να ανατρέψουμε ΟΛΗ την επιχειρηματολογία ΟΛΟΥ τού συγκεκριμένου άρθρου, αλλά ΕΣΕΝΑ δεν θα σε οφελούσε σε κάτι εάν δεν μπορείς να καταλάβεις σε τι ακριβώς εντοπίζεται η ΑΠΑΤΗ τής Σκοπιάς όσον αφορά το 607 π.Χ..

    Aγαπητέ Πασχάλη. Γραφεις: Το 1914 ποιος προφήτεψε ότι θα γίνει ο 1ος παγκόσμιος πόλεμος; Οι Μ. Ιεχωβά η ο Θεός ;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Eλπίζω να έχεις καταλάβει ότι με τον τρόπο που έκανες την ερώτηση είναι KATA των Μαρτύρων του Ιεχωβά, αλλα δεν θα σχολιάσω αυτό γιατι παλι θα είστε εκτός θέματος. ΠΟΤΕ προφήτεψαν οι Μάρτυρες του ιεχωβά ότι θα γίνει ο 1ος παγκόσμιος πόλεμος αγαπητέ Πασχάλη ;

    Γραφεις: Αφού η αρχαιολογία δεν συμφωνεί το 1914 πως το βρήκαν οι Ιεχωβά τυχαία; Η μέσω του αγίου πνεύματος;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ελα ντε, αφού η αρχαιολογία αλλά κυρίως η Αγια Γραφη ΔΕΝ συμφωνεί με το 607-1914 πως το βρήκαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά; ήταν εκ Θεού ή εκ του πονηρού αγαπητέ Πασχάλη ;

    Εδώ δεν συκοφαντούμε αλλα ούτε μισούμε κανέναν αγαπητέ Πασχάλη, αγαπάμε τον άνθρωπο μισούμε την αίρεση. Και ούτε παράνομη είναι η σελίδα αυτή στην οποία σχολιάζετε αλλα ούτε και τυχαία!

    Με αγάπη Χριστού
    Ιωάννης Πάντιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. http://www.daserste.de/information/reportage-dokumentation/dokus/videos/boeses-blut-kehrtwende-in-der-intensivmedizin-100.html

    Μιά έκθεση από την Φιλαδέλφεια μας πληροφορεί:
    Κυρίως μειονεκτήματα.
    Οι μεταγγίσεις αίματος μπορεί να είναι για τη ζωή, δεν τίθεται θέμα. Μετά από ένα ατύχημα ή σοβαρή χειρουργική επέμβαση που αντισταθμίζουν απειλητική απώλεια αίματος. Αλλά όλο και περισσότερες αναλύσεις επιβεβαιώνουν: μεταγγίσεις αίματος είναι επικίνδυνες . Επικίνδυνη. Ασθενείς δεν γνωρίζουν τίποτα - και ούτε οι γιατροί ούτε ο διαχειριστής του συστήματος του αίματος έχουν ένα ισχυρό ενδιαφέρον για να ενημερωθούν οι ασθενείς. Κάποιοι δεν θέλουν να ξεσηκώσουν περιττό πανικό τις εναλλακτικές λύσεις, οι άλλοι ανησυχούν για το επιχειρηματικό τους μοντέλο. Οι δωρεές αίματος απαιτείται στο μέλλον για τις έκτακτες ανάγκες. Η τεκμηρίωση SWR της κυρίας Ulrike δείχνει ότι εξακολουθεί να ξανασκεφτούμε στη εντατική θεραπεία είναι αναπόφευκτη. Αυτό δείχνει μέχρι στιγμής για άγνωστους κινδύνους των μεταγγίσεων και αντιπροσωπεύει μια ομάδα θαρραλέων γιατρών πού εργάζονται από κοινού σε εναλλακτικές λύσεις. Και συναντούν μεγάλη αντίσταση.
    Συμπέρασμα το αίμα είναι η πιο επικίνδυνη λύση, η μετάγγιση αίματος έχει μόνο μειονεκτήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. http://agiaparaskeyh.blogspot.de/2014/08/blog-post.html?showComment=1409478954032#c1020361197542155717

    αυτοί που υποστηρίζουν την μεταγγιση ποσους σκοτώνουν, καθημερινά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. αυτοί που υποστηρίζουν την μεταγγιση ποσους σκοτώνουν, καθημερινά!!

    https://zenithmag.wordpress.com/2011/05/31/%CE%B7-%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αγαπητέ ανώνυμε της Σκoπιάς, ξεφύγετε άλλη μια φορά απο το θέμα μας και δεν μου απαντήσατε για το 607-1914. Σας δικαιολογώ απόλυτα διοτι έως τώρα δεν έχει βρεθεί κάποιος ακόλουθος της Σκοπιάς να μας απάντηση. Όσο για τα τελευταία σας σχόλια για το αίμα ότι δήθεν είναι η πιο επικίνδυνη λύση, έχω να σας πω ότι την Εταιρία Σκοπιά δεν την ενδιαφέρει αν οι μεταγγίσεις αίματος δημιουργούν επικίνδυνες ασθένειες. Aπαγορεύει τους οπαδούς της για δογματικό και θρησκευτικό νόημα, ότι ΔΗΘΕΝ ο Θεός απαγορεύει την μετάγγιση αίματος. Σας προκαλώ λοιπόν να μου πείτε που λέει η Γραφη ότι απαγορεύει την μετάγγιση αίματος.
    Με αγάπη Χριστού
    Ιωάννης Πάντιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα απαντήσω εάν μου απαντήσετε που λέει η Αγία Γραφή.. ''Παναγία Τριάς ελέησον ημάς'', ''Παναγία Παρθένα'', που λέει ''κάντε τον σταυρό σας'', που λέει ''Η Παναγία η Εκατονταπυλιανή'' που λέει ''Παναγιότατος'', αλλά να τα λέει κατά λέξη. Μόλις μου τα δείξεις μιλάμε, αλλιώς πήγαινε στο νηπιαγωγείο και ξεκίνα από την αρχή.. ''να Λόλα ένα μήλο''.
      Άντε καλά Ηλιούγεννα.. Μπιλάκος ο Άθεος!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε Μπιλακο, πρωτη φορα βλεπω αθεο να κανει ερωτησεις που συνήθως τις κανουν αυτοι που πιστευουν σε "Θεο". Και πρωτη φορα βλεπω αθεο να ασχολείται με την Αγια Γραφη, που παλι και αυτο το κανουν αυτοι που πιστευουν σε Θεο. Μηπως τελικα αυτος που πρεπει να παει σε νηπιαγωγειο εισαι ΕΣΥ;Σου ευχομαστε λοιπον καλη μαθηση, και το φαγητο σου να το τρως ολο. TA ΣΕΒΗ ΜΟΥ!

      Διαγραφή
  43. Αγαπητέ Μπιλάκο

    Για την Τριάδα η Παλαιά Διαθήκη είναι γεμάτη, αλλά επειδή μάλλον την παράθεση την ζητάς από την Καινή Διαθήκη, τότε ανάγνωσε προσεκτικά (αφού πρωτίστως βγάλεις τα γυαλιά τής Σκοπιάς με τα οποία συνηθίζεις να διαβάζεις τα Ιερά κείμενα) το Β΄Θεσ. 3:5 κι εξήγησέ μας ποιος είναι ο συγκεκριμένος «Κύριος» που κατευθύνει τούς πιστούς στον Θεό και στον Χριστό.

    Και για σε γλιτώσω από χαμένο χρόνο, εντελώς φιλικά σε ενημερώνω, να μην κάνεις τον κόπο να ανατρέξεις στην ηλεκτρονική έκδοση τής Βιβλιοθήκης Σκοπιάς, διότι η «μαμά Σκοπιά» ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙ έως τώρα να εξηγήσει στούς ακολούθους της ποιο τελικά πρόσωπο είναι αυτό που ο Απόστολος Παύλος εδώ χαρακτηρίζει ως «Κύριο»!!! Ελπίζουμε να είσαι ΕΣΥ ο πρώτος που θα οπλιστεί με θάρρος και θα κάνει αυτό που η «μαμά Σκοπιά» δεν ετόλμησε έως σήμερα. Αναμένουμε....

    Εάν δε επιθυμείς μία πιο εμπεριστατωμένη απάντηση τότε μπορείς να διαβάσεις την απάντηση που εδόθη σε επίσκοπο ομόπιστό σου και για την οποίαν ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. Πρόσεξε μόνο να μην κλονισθεί η πίστη σου στην Σκοπιά με αυτά που θα διαβάσεις!

    http://antiairetikos.blogspot.gr/2012/09/blog-post_30.html

    Όσον αφορά τούς χαρακτηρισμούς «Παναγία» και «Παναγιότατος» η απάντηση ευρίσκεται στα εδάφια Λουκ. 1:3 και Δανιήλ 2:37. Ο προφήτης Δανιήλ χρησιμοποιεί για τον Βαβυλώνιο βασιλέα Ναβουχοδονόσορα τον τίτλο «βασιλεύς βασιλέων», δηλαδή υπέρτατος βασιλεύς, τίτλο τον οποίον αποδίδει δύο φορές η Αποκάλυψη εις τον Χριστό (17:14, 19:16). Σάς ερωτούμε λοιπόν αγαπητέ Μπιλάκο: Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να ονομάζεται εις την Γραφή με ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΤΛΟ που χαρακτηρίζεται ο Χριστός; Πώς είναι δυνατόν ο Χριστός να είναι «βασιλεύς βασιλέων», δηλαδή υπέρτατος βασιλεύς, και ταυτοχρόνως να αποκαλείται με τον ίδιο ακριβώς τίτλο κι ένας απλός άνθρωπος; Μήπως ο ένας χαρακτηρισμός αναφέρεται με απόλυτη και ο άλλος με σχετική έννοια;

    Επίσης ο Ευαγγελιστής Λουκάς προσφωνεί τον άρχοντα Θεόφιλο ως «κράτιστο» (Λουκ. 1:3 – Αρχαίο Κείμενο) τίτλος ο οποίος είναι υπερθετικός βαθμός τού επιθέτου «αγαθός» (αγαθός-κρείττων-κράτιστος). Ο Χριστός όμως μάς έχει διαβεβαιώσει, ότι κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «αγαθός» παρά μόνος ένας, ο Θεός (Μάρκ. 10:18, Λουκ. 18:19). Αντιστρέφουμε λοιπόν το ερώτημα τών αιρετικών και ερωτούμε κι εμείς με τη σειρά μας: «Ο Θεός είναι αγαθός και ο Θεόφιλος είναι κράτιστος, δηλαδή αγαθότατος;».

    Μήπως όμως ο Λουκάς δεν αποκαλεί τον Θεόφιλο «αγαθότατο» σε σύγκριση προς τον Θεό, αλλά σε σύγκριση προς τούς ανθρώπους;

    Με την ίδια λοιπόν λογική τής Γραφής, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν αποκαλούν την μητέρα τού Χριστού «Παναγία» σε σύγκριση προς τον Θεό, αλλά σε σύγκριση προς τούς ανθρώπους. Πράγματι η μητέρα τού Ιησού είναι η ανωτέρα τών αγίων, αγία αγίων (συμφώνως προς το «βασιλεύς βασιλέων»), Υπεραγία ή Παναγία. Ο χαρακτηρισμός άλλωστε «Παναγία» δικαιολογείται από τις φράσεις τής Γραφής «κεχαριτωμένη» (Λουκ. 1:28 – Αρχαίο Κείμενο), δηλαδή πλήρης χαρίτων, και «ευλογημένη εν γυναιξί» (Λουκ. 1:28, 42 – Αρχαίο Κείμενο) δηλαδή ευλογημένη παραπάνω απ’ όλες τις γυναίκες, αφού αυτή, απ’ όλες τις γυναίκες, αξιώθηκε να γεννήσει τον ίδιο τον Κύριο και Θεό.

    Για να είναι ευλογημένη παραπάνω απ’ όλες τις γυναίκες, αγαπητέ Μπιλάκο, άρα είναι και αγία παραπάνω απ’ όλες τις γυναίκες, είναι δηλαδή Παναγία!

    Όσον αφορά για το πού λέει η Αγία Γραφή να κάνουμε το Σταυρό μας, εάν εμείς σού δείξουμε σε ποιο ακριβώς σημείο το λέει ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ;;; Για πάρε θέση πρώτα επ’ αυτού και μετά τα ξαναλέμε.








    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ «ΜΠΙΛΑΚΟ»

    Και μια που ζητάς να πιστεύουμε σε πράγματα που η Γραφή τα αναφέρει ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ μπορείς σε παρακαλώ να μάς υποδείξεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΔΑΦΙΑ τής Γραφής που να αναφέρουν τα ακόλουθα:

    Πιστεύεις ότι ο Θεός και οι άγγελοι είναι αθάνατοι; Πιστεύεις επίσης ότι ο Θεός είναι άναρχος; Για να τα πιστεύει αυτά η Σκοπιά (Ενόραση, τόμ.1, σελ.635, Σκοπιά, 01.04.1992, σελ.25) μάλλον τα πιστεύεις κι εσύ. Μπορεις λοιπόν να μάς υποδείξεις αυτούς τούς χαρακτηρισμούς εις την Γραφή; Πιο συγκεκριμένα στη Σκοπιά κάνετε λόγο για «Οργάνωση», για «κυβερνών σώμα», για «κυβέρνηση τού Θεού» και για «χρισμένους». Μπορείς σε παρακαλώ να μάς υποδείξεις πού ακριβώς εις την Γραφή αναφέρονται αυτές οι ορολογίες; Επίσης σε ποιο σημείο η Γραφή κάνει λόγο για το προνόμιο ή το αξίωμα τού «σκαπανέως»; Πώς διατηρούν οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά ένα τέτοιο αξίωμα όταν δεν αναφέρεται εις την Γραφή;

    Εφόσον ο Απόστολος Παύλος λέει ο επίσκοπος και ο διάκονος να είναι «μιάς γυναικός άνδρας» (Α΄ Τιμ. 3:2,12) γιατί οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά διορίζουν και διατηρούν διακονικούς υπηρέτες αγάμους; Επίσης πιστεύουν το Άγιον Πνεύμα ως την «ενεργό δύναμη τού Θεού». Μπορεις, αγαπητέ Μπιλάκο, να μάς υποδείξεις σε ποιο σημείο η Γραφή (εννοείται το Αρχαίο Κείμενο και όχι η παραποιημένη Μετάφραση Νέου Κόσμου) ονομάζει έτσι το Άγιο Πνεύμα;

    Πιστεύουν επίσης ότι ο Χριστός «απέθανε από διάρρηξι τής καρδίας» (Πράγματα εις τα οποία είναι αδύνατον να ψευσθή ο Θεός, έκδ.1966, σελ.93, παρ.94). Μπορεις σε παρακαλώ να μάς υποδείξεις σε ποιο σημείο τής Γραφής αναφέρεται η αιτία θανάτου τού Χριστού;

    Εμείς λοιπόν, αν και τού Νηπιαγωγείου, όπως μάς χαρακτήρισες, απαντήσαμε στις ερωτήσεις σου. Τώρα είναι η σειρά σου να απαντήσεις στις δικές μας. Εννοείται, αγαπητέ Μπιλάκο, ότι όλες αυτές οι ερωτήσεις, για εσένα που είσαι τού Πανεπιστημίου, είναι παιχνιδάκι! Οπλίσου λοιπόν με θάρρος και ξεκίνα τις απαντήσεις σου.

    Όσον δε αφορά την ευχή σου «Καλά Ηλιούγεννα», δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να σού υποδείξουμε ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΕΙΟ μάς προτρέπει η Καινή Διαθήκη να εορτάζουμε την Γέννηση τού νοητού Ηλίου τής Δικαιοσύνης (Μαλ.4:2), αρκεί βεβαίως να δεσμευθείς ότι θα την εορτάσεις ΚΑΙ ΕΣΥ, εφόσον ισχυρίζεσαι ότι «πιστεύεις» (;;;) αυτά που γράφει!
    Κι εφόσον δεσμευθείς, μην ντραπείς να μάς ερωτήσεις, κι εμείς με χαρά θα σού υποδείξουμε ΠΟΥ Η ΓΡΑΦΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ!

    Αναμένουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Οι μτι ειναι μια εταιρια διαδυκτιακου μαρκετινγκ, οπως ειναι η herbal life, oriflame.Ολα γίνονται για το χρημα. Ειναι αδερφες θρησκείες με σαιντολογια θρησκεία που προσπαθει μεσω υπνωσης να κανει, και καλα, ηθικους τους οπαδους της. Η μονη διαφορα ειναι πως οι μτι χρησιμοποιουν εμεση υπνωση, ενω οι σαιντολογοι αμεση. Δεν παραγουν καμια ουσιαστικη ηθικη, ολα γινονται για την βιτρινα για να πιασουν και αλλα ατομα στον ιστο. Δεν ειναι θρησκεία, δεν κανουν αγαθοεργιες (προς ορφανα, φτωχους, χηρες). Για πανω απο 50 χρονια κυρηταν πως η μονη λυση για την ανθρωποτητα ειναι ο σιωνισμος. Το εργο που παραγουν ειναι διαλυση οικογενειων, θανατωση ανθρωπων, αρπαγη περιουσιων και πνευματικη χειραγωγηση δια μέσο υποβολων, πλυση εγγεφαλου, υπνωσης και αλλων πνευματιστηκων πραξεων. Ακομη και αν φυγουν απο κει, στο μυαλο τους θα γυρνα το μπουρου, μπουρου των συναθροίσεων. Γι αυτο και δεν μπορούν να φυγουν γιατι ειναι ολοι τους δεμενοι με μαγικα λογια, ενα ειδος εκσυχρονισμενων σατανιστων. Δεν πιστευουν τον Χριστο σαν σωτηρα, αλλα πιστευουν πως μια καστα ανθρωπων θα τους σωσει αντι του Χριστου. Για να ξεφυγει καποιος απο κει μεσα θελει μεγαλη πνευματικη δυναμη και πολυ νηστεια για να αποτινάξει τα δεσμα των δαιμονων

    ΑπάντησηΔιαγραφή