Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου. Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΕΥΤΡΑΠΕΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ.

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΦΕΛΕΙΑΣ
Στη δεκαετία του 1920, ο τότε πρόεδρος της αίρεσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά “Σκοπιά”, Ιωσήφ Ρόδερφοντ, ένα αδίστακτο και αυταρχικό άτομο με πολλά πάθη και ιδιαίτερα αυτό του ποτού, θέλοντας να έχει όλες τις ανέσεις του και να καλοπερνάει, σκέφτηκε να χτίσει μια βίλα που θα του πρόσφερε όλα αυτά. Όσο για το ζήτημα που θα βρισκόταν τόσα χρήματα, αφού αυτός δεν διέθετε τόσο μεγάλη οικονομική επιφάνεια, κανένα πρόβλημα. Ας είναι καλά τα κορόιδα της “Σκοπιάς”. Έγινε έρανος και μαζεύτηκαν τα χρήματα από συνεισφορές που έκαναν οι Μ. του Ιεχωβά για το σκοπό αυτό....


 Και έτσι χτίζεται από τον Ρόδερφοντ στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, ένα μικρό παλατάκι με πολλαπλά δωμάτια, κήπους και αλέες που τη χλιδή του θα τη ζήλευε ακόμα και ένας σημερινός “κροίσος” του πλούτου. Τμήμα του μεγάλου οικοδομήματος φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί (προέρχεται από το βιβλίο της οργάνωσης των Μ. του Ιεχωβά «Διαγγελείς της Βασιλείας, σελ. 76)



"Διαγγελείς της Βασιλείας" σελ. 76: Άποψη του Μπεθ - Σαρίμ

Επειδή όμως υπήρχε φόβος να ξεσηκωθούν οι Μ. του Ιεχωβά και να προκληθεί σκάνδαλο από τη πολυτέλεια του κτίσματος, έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος για να καθησυχάσει τις τυχόν αντιδράσεις. Και βρέθηκε. Ο Ρόδερφοντ κατασκεύασε ένα ωραίο παραμύθι που όχι μόνο απέσπασε την προσοχή τους από το συγκεκριμένο κτίσμα, αλλά τους έβαλε να δουλεύουν και σαν τους τρελούς, γυρίζοντας από πόρτα σε πόρτα για να προειδοποιήσουν τον κόσμο, για την επικείμενη τάχα Δευτέρα Παρουσία του Χριστού που θα συνέβαινε το 1925.
Για το σκοπό αυτό γράφει και ένα βιβλίο, το “Εκατομμύρια που ζουν τώρα δεν θα πεθάνουν ποτέ”. Δηλ. οι άνθρωποι που ζούσαν τότε, λόγω του ερχομού της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού δεν πρόκειται να γνωρίσουν τον θάνατο, αλλά όπως γράφει και η Γραφή θα περάσουν κατευθείαν σε κατάσταση αθανασίας.
Εκτός των άλλων ο Ρόδερφοντ για να χωνέψουν οι Μ. του Ιεχωβά καλά το παραμύθι αυτό, υποστηρίζει στα γραπτά του, ότι όταν ο Χριστός έρθει το 1925 θα σχηματίσει κυβέρνηση! για να διαχειρίζεται τις υποθέσεις του στη Γη.
Ποιοι όμως θα αποτελούν την κυβέρνηση αυτή;
Οι δίκαιοι της Παλαιάς Διαθήκης αποφαίνεται ο Ρόδερφοντ, οι οποίοι και θα αναστηθούν για το σκοπό αυτό. Δηλ. ο Αβραάμ, ο Νώε, ο Δαβίδ κ. λ. π. οι οποίοι και πρέπει να μείνουν κάπου προσωρινά οι άνθρωποι, να μην φανούμε και αφιλόξενοι κιόλας! (είχε οριστεί η 1η Απρίλη του 1925, ότι θα λάβαιναν χώρα όλα αυτά).
Που θα έμεναν λοιπόν;
Που αλλού; Στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, στο παλατάκι του Ρόδερφοντ. Γι’ αυτούς βρε παιδιά χτίστηκε … το κτίριο και όχι για τον Ρόδερφοντ, όπως λένε οι κακές γλώσσες. Προσωρινά έμενε ο άνθρωπος, μέχρι να έρθουν οι Άρχοντες της Νέας Κυβέρνησης. Γι’ αυτό και το κτίσμα αυτό – πω, πω δούλεμα –, ονομάστηκε Μπεθ – Σαρίμ (Οίκος Αρχόντων). Βλέπε το βιβλίο της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Διαγγελείς της Βασιλείας», σελ. 76.



"Διαγγελείς της Βασιλείας" σελ. 76: Η αγορά του Μπεθ - Σαρίμ

Και η φαιδρότητα και η γελοιότητα γύρω από το ζήτημα των Αρχόντων δεν έχει τελειωμό. Η Εταιρία για να πείσει τους οπαδούς της για την ορθότητα της διδασκαλίας της, προκειμένου να δείξουν και αυτοί τον ανάλογο ζήλο, ο οποίος μεταφράζεται σε περισσότερη δουλειά για κήρυγμα από σε σπίτι σε σπίτι, εκδίδει το βιβλίο “Η Επιθυμητή Κυβέρνησις”, στο οποίο περιγράφει λεπτομέρειες για τη δράση των Αρχόντων αυτών, που είναι πράγματι απολαυστικές.
Συγκεκριμένα στο κεφάλαιο με το τίτλο “η Πρωτεύουσα του Κόσμου” και στη σελίδα 33, ορίζεται η Ιερουσαλήμ (υπό το φως των Γραφών! όπως λέει και το κείμενο. Βρε τους Θεομπαίχτες που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα) σαν πρωτεύουσα του κόσμου. Σ’ αυτή θα εγκατασταθεί ως … Πρωθυπουργός ο Αβραάμ. Άλλοι δε από τους υπόλοιπους δίκαιους της Παλαιάς Διαθήκης (Ισαάκ, Ιακώβ, Δαβίδ, κ. λ. π.) θα εγκατασταθούν ως συγκυβερνήτες σε άλλα κεντρικά μέρη της Γης. Από την Ιερουσαλήμ λοιπόν και πιο συγκεκριμένα από το όρος Σιών (θέλει και ύψος ο άνθρωπος για να μπορεί να βλέπει καλύτερα), ο Πρωθυπουργός Αβραάμ θα επικοινωνεί με τους υπουργούς του και θα τους δίνει οδηγίες, μέσω … των τέλειων Ραδιοτηλεφωνικών σταθμών! για τη λύση των διαφόρων κυβερνητικών προβλημάτων που τυχόν παρουσιαστούν στις γήινες υποθέσεις του Χριστού! Τη … γραμματέα του Αβραάμ δεν μας γνωρίζει μόνο το καλό αυτό βιβλίο και κοντεύει να μας φάει η αγωνία. Δηλαδή ”κοτζάμ” Πρωθυπουργό τον αφήνουμε χωρίς γραμματέα; Τι θα πει και ο κόσμος;


"Η επιθυμητή κυβέρνηση" σελ. 33: Η … κυβέρνηση του κόσμου

Η 1η Απρίλη του 1925 ήλθε και παρήλθε αλλά δυστυχώς για τη “Σκοπιά” οι δίκαιοι της Παλαιάς Διαθήκης παρέμειναν νεκροί και δεν αναστήθηκαν. Σκέτο πρωταπριλιάτικο αστείο δηλαδή. Παρά τη τραγική διάψευση της ψευτοπροφητείας της, η Εταιρία συνέχισε τη διδασκαλία για την ανάσταση των Αρχόντων για πολλά χρόνια, ακόμα και μετά το θάνατο του Ρόδερφοντ (1942, κηδεύτηκε στο Μπεθ – Σαρίμ). Επειδή όμως ο χλευασμός, το “δούλεμα” και ο διασυρμός από τους αντιπάλους της δεν είχε τελειωμό, η Εταιρία αναγκάστηκε να το πουλήσει.



"Διαγγελείς της Βασιλείας" σελ. 76: Η πώληση του Μπεθ - Σ αρίμ

Όμως στο σημείο αυτό έχουμε μία ένσταση για κάτι το οποίο δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε. Συγκεκριμένα είναι η δήλωση της “Σκοπιάς”(στο ντοκουμέντο που παραθέτουμε λίγο πιο πάνω), ότι το κτίριο πουλήθηκε γιατί είχε εκπληρώσει το σκοπό του. Πως δηλαδή τον εκπλήρωσε; Μήπως αναστήθηκαν και φιλοξενήθηκαν σ’ αυτό οι δίκαιοι της Παλαιάς Διαθήκης; Γιατί νομίζουμε ότι αυτό το λόγο είχε προβάλει η Εταιρία για το χτίσιμο του. Εκτός αν εννοεί το πραγματικό σκοπό, ο οποίος ήταν η καλοπέραση του Ρόδερφοντ και του σιναφιού του με τα ατέλειωτα μεθύσια και τις διασκεδάσεις που έλαβαν χώρα στο Μπεθ – Σαρίμ, εις υγείαν των κορόιδων εκείνης της εποχής, αλλά και κάθε εποχής, των οποίων την θρησκευτική αφέλεια είτε για τον Ιεχωβά, είτε για το Θεό εκμεταλλεύονται οι διάφοροι επιτήδειοι από οπουδήποτε και αν προέρχονται για να καλοπερνούν αυτοί.
Και η αφέλεια αυτή φτάνει στο απόγειο της, το σωτήριο έτος 1950. Βρισκόμαστε σε μια οχταήμερη συνέλευση των Μ. του Ιεχωβά που έλαβε χώρα στο στάδιο Γιάνκη της Νέας Υόρκης από 30 Ιουλίου μέχρι 6 Αυγούστου του έτους αυτού. Είναι Σάββατο απόγευμα της 5ης Αυγούστου. Είναι μια μεγάλη μέρα για τους Μ. του Ιεχωβά και οι παρευρισκόμενοι οπαδοί της Εταιρίας που ξεπερνούν τις 82.000 δεν μπορούν να κρατηθούν από τη συγκίνηση και τη προσμονή. Επιτέλους, το όνειρο δεκάδων ετών, για το οποίο τόσο είχαν πονέσει αντιμετωπίζοντας τη χλεύη και κοροϊδία του κόσμου, θα βγει τελικά αληθινό. Τους έχει ανακοινωθεί από τη “Σκοπιά”, γι’ αυτό άλλωστε και η αβάσταχτη προσμονή, ότι το απόγευμα αυτό θα παρευρίσκονται στη συνέλευση και οι … Αβραάμ, Δαβίδ, Ιώβ κ. λ. π., δηλ. οι Άρχοντες που περίμεναν όλα αυτά τα χρόνια.
Και όταν ανεβαίνει στο βήμα του ομιλητή ο Φρέντερικ Φραντς – μετέπειτα πρόεδρος της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά “Σκοπιά” – και τους ανακοινώνει, ότι ναι είναι αλήθεια και πράγματι ανάμεσά τους βρίσκονται οι μελλοντικοί Άρχοντες της Νέας Γής, αρχίζουν να συμβαίνουν στο παρευρισκόμενο πλήθος των Μαρτύρων του Ιεχωβά απίθανες και κωμικές καταστάσεις που περιγράφονται γλαφυρά στο έντυπο της Οργάνωσης «Βιβλίο του Έτους 1983», σελ. 224.Άλλοι κοίταζαν γύρω τους μήπως δουν τον … Δαβίδ, τον Δανιήλ κ. λ. π., άλλοι τους περίμεναν να … ξεπροβάλουν στο βήμα του ομιλητή και όπως δήλωσε και ένας Μ. του Ιεχωβά αν έβλεπαν κάποιον με μακριά γενειάδα να ανεβαίνει στη πλατφόρμα τότε το τεράστιο πλήθος δεν θα ήταν δυνατόν να συγκρατηθεί με τίποτα και θα γινόταν χαλασμός κόσμου!



"Βιβλίο του Έτους 1983" σελ. 224: Περιμένοντας τους … Άρχοντες

Αλλά εδώ οι Άρχοντες, εκεί οι Άρχοντες που ήταν επιτέλους κρυμμένοι αυτοί οι Άρχοντες; Βελόνι στ’ άχυρα ήταν; Και επιτέλους λίγη σοβαρότητα δεν έχουν “κοτζάμ” Άρχοντες να παίζουν κρυφτό;
Δυστυχώς για τη “Σκοπιά” τόσο ο Θεός όσο και ο Αβραάμ, Δαβίδ, Ιώβ κ. λ. π. και σοβαροί είναι και δεν δέχονται να παίξουν τα παιχνίδια της Εταιρίας.
Έλλειψη σοβαρότητας έχουν η “Σκοπιά” και τα υψηλόβαθμα στελέχη της, όπως στη προκειμένη περίπτωση ο ομιλητής της συνέλευσης Φ. Γ. Φράντς. Ανακοίνωσε στους αδημονούντες Μ. του Ιεχωβά ότι οι αναμενόμενοι Άρχοντες είστε εσείς! Καλά διαβάσατε. Οι Μ. του Ιεχωβά – στο κείμενο του «Βιβλίου του Έτους 1983», σελ. 224, ονομάζονται τα «άλλα πρόβατα» –, σύμφωνα με τη “Σκοπιά”, είναι ο Αβραάμ, Δαβίδ, Ιώβ και οι άλλοι δίκαιοι της Παλαιάς Διαθήκης

"Βιβλίο του Έτους 1983" σελ. 224: Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι ο … Αβραάμ, Δαβίδ, Ιώβ κ.λ.π.

Τελικά μένει το ερώτημα: κάθε Μάρτυρας του Ιεχωβά είναι ένας από τους Άρχοντες της Γης, δηλ. Αβραάμ, Ισαάκ, κ.ά. όσο δεν έρχονται οι δίκαιοι της Αγίας Γραφής, ή είναι ένα από τα «άλλα πρόβατα», που – πάντα κατά τη «Σκοπιά» – είναι και πάλι ένας Άρχων της Γης;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου